Her er sexskandalene som har rystet det politiske Norge

Venstre-nestleder Helge Solum Larsen er den siste i ei lang rekke politiske sexskandaler det siste året.

ANMELDT Venstres nestleder ble i går anmeldt for voldtekt. Han er langt fra alene som politikere i å stå midt i en sexskandale. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
ANMELDT Venstres nestleder ble i går anmeldt for voldtekt. Han er langt fra alene som politikere i å stå midt i en sexskandale. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bare det siste året har flere sexskandaler røsket opp i det politiske Norge.

Sentrale eller betrodde politiker i Frp, Ap og nå Venstre har stått sentralt i flere av de største skandalene. Felles for det alle er at de har blitt anmeldt for seksuelle overgrep.

Birkedal-saken I går møtte Trond Birkedal, tidligere sentralstyremedlem og Frps ordførerkandidat i Stavanger, i retten. Han er tiltalt for flere forhold, blant annet sexovergrep. Birkedal ble pågrepet 20. mars i fjor etter at det kom fram at han har filmet nakne menn uten at de visste om det i hans egen leilighet.

I går vitnet 18-åringen som hevder at han ufrvillig hadde oralsex med Birkedal på et hotellrom i Oslo sommeren 2008. Han var da bare 15 år gammel. Birkedal avviser at han skal ha forgrepet seg, men erkjenner delvis straffeskyld.

- Han ville massere meg, og brukte en slags massasjeolje. Det var litt rart, sa gutten da han forklarte seg for retten i går.

Siv i hardt vær Birkedal-saken en vanskelig sak for Frp-leder Siv Jensen og resten av den politiske ledelsen.

Lenge ville verken Jensen eller tidligere generalsekretær Geir Mo komme med flere opplysninger om forholdene rundt Birkedal. Etter hvert måtte Frp-lederen innrømme at hun hadde visst om Birkedal-saken siden oktober 2009.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer