Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er sexvideoen som sjokkerer palestinerne

Presidentens stabssjef tatt med buksene nede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Palestinernes president Mahmoud Abbas har inntil videre suspendert sin nære medarbeider Rafiq Husseini, skriver den israelske avisa Haaretz.

Det skjer etter at den israelske TV-kanalen Channel 10 onsdag i forrige uke viste kompromitterende opptak av Husseini tatt med skjult kamera.

Opptakene viser angivelig hvordan Husseini prøver å utnytte sin maktposisjon til å ha sex med en kvinne. I videoen snakker han også nedlatende om avdøde Yasir Arafat og president Abbas.

Seksuelle tilnærmelserKvinnen på videoen skal tidligere ha kontaktet den palestinske Fatah-bevegelsen for å be om hjelp til å løse et familieanliggende. Hun skal også ha søkt jobb på Husseinis kontor.

Overfor den tidligere palestinske etterretningsagenten Fahmi Shabaneh uttrykte imidlertid kvinnen misnøye med at stabssjefen gjorde seksuelle tilnærmelser mot henne.

Shabaneh sier han deretter fikk tillatelse av kvinnen til å sette opp skjulte kameraer hjemme hos henne.

Videoen som i forrige uke ble sendt på israelsk fjernsyn viser Husseini mens han sitter i en sofa med en kvinne på hver side. Den ene er identifisert som hans sekretær. Den andre skal være kvinnen som henvendte seg til Shabaneh for hjelp, skriver nyhetsbyrået AP.

I løpet av samtalen sier Husseini blant annet at «Yassir er en løgner», med henvisning til den avdøde PLO-lederen. President Abbas karakteriserer han som «en fyr som mangler karisma».

Hopper til køysPå et tidspunkt synes Husseini å gjøre et poeng ut av sin egen makt og posisjon.

- Vil du ha et dekret? Vil du jeg skal utstede en ordre fra presidenten? spør han en av kvinnene.

Senere i videoen kler han av seg og hopper til køys, mens han roper til kvinnen: «Skal jeg slå av lyset eller gjør du det? Hva er prosedyren?».

Sekunder etter kommer Shabaneh inn i rommet sammen med tre andre menn. Husseini kommer seg raskt ut av senga og kler på seg.

Abbas nære medarbeider har ikke vist seg offentlig siden det 18 måneder gamle opptaket ble kjent i forrige uke. Fredag skulle han deltatt i et aktualitetsprogram på palestinsk fjernsyn. Men Husseini dukket ikke opp.

I stedet måtte TV-verten lese opp en uttalelse fra ham, der han hevdet seg utsatt for en konspirasjon iscenesatt av israelere og palestinere som ønsker å sverte president Abbas.

- Jeg lover å avsløre hele sannheten, sa Husseini i pressemeldingen.

Ber han gå avMen videoen av Husseini er blitt en hit på YouTube og en vanskelig politisk sak for palestinske myndigheter.

Nyhetsbyrået Maan, som holder til på Vestbredden, skriver i sin leder at Husseini bør gå av.

- Dette er pinlig for palestinske myndigheter, for folket vårt og for våre familier, mener Maans sjefredaktør.

Samtidig advares det mot at Abbas stabssjef er blitt utsatt for en svertekampanje, og israelsk fjernsyns publisering av bildene karakteriseres som «lynsjing».

En av Abbas seniorrådgivere, Tayeb Abdel Rahmin, omtaler bakmannen Shabaneh som en som ble sparket for over to år siden, fordi han jobbet med Israel.

Til Channel 10 sier Shabaneh at han etter Yassir Arafats død i 2004, fikk i oppgave av Abbas å etterforske korrupsjon. Han skal imdlertid ha blitt ignorert av Abbas, da han la fram bevis for at det pågikk massiv korrupsjon.

Siden 2007 er de palestinske selvstyreområdene splittet mellom en Fatah-dominert regjering på Vestbredden, som Israel og verdenssamfunnet forholder seg til, og en Hamas-kontrollert regjering på Gazastripen.

Etter avsløringen rundt Husseini, sier Hamas at de sitter på enda mer skandaløst materiale om Fatah, men at de ikke vil avsløre dette av hensyn til forsøket på å få til palestinsk forsoning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!