Her er shopping-regninga til Syrias førstefrue

Mens president Bashar al-Assad slo ned på opprøret med jernhånd, var Asma al-Assad (36) opptatt med å kjøpe eksklusive møbler og hagedesign.

MILLION-SHOPPING: Mens folket i Syria blør, bruker Syrias førstefrue Asma al-Assad millioner på eksklusive møbler og hagedesign. Foto: Reuters/NTB Scanpix/Privat/Jonas S. Rasch/Dagbladet
MILLION-SHOPPING: Mens folket i Syria blør, bruker Syrias førstefrue Asma al-Assad millioner på eksklusive møbler og hagedesign. Foto: Reuters/NTB Scanpix/Privat/Jonas S. Rasch/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et Samsoun-designteppe til 17 000 dollar, et Kirman-teppe til 10 800 dollar og to store sofaer til totalt 18 000 dollar.

Det er bare tre av rundt 130 luksusmøbler Syrias førstefrue Asma al-Assad kjøpte fra den eksklusive møbelforhandleren DN Designs i London til et av presidentpalassene - samtidig som det blodige opprøret i landet akkurat hadde startet for alvor.

2,5 millioner Den overdådige shoppingen avsløres i e-poster Wikileaks har fått tilgang til, og en vedlagt kvittering i en av e-postene datert i mars i fjor viser at sluttbeløpet havner på hele 2,5 millioner kroner.

Dagbladet har fått tilgang til e-postkorrespondansen mellom Asma al-Assad, hennes assistent Mansour Azzam og flere navngitte selgere ved DN Designs.

Innholdet i e-postene er omhandler hovedsakelig hvordan Assad ønsker å ha møblene utformet, samt dimensjonene på dem.

Kystpalass De dyre møblene ble kjøpt inn til presidentpalasset i kystbyen Latakia, rundt 320 km nord for hovedstaden Damaskus. Det er uklart hvor stort palasset er, men utfra e-postene å dømme er det blant annet en stor inngangshall, et selskapslokale, en spisestue, et «familierom» og et eget kvinnerom og flere andre rom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer