SIN EGEN SJEF: Manal al-Sharif (38) var sjef i det saudi-arabiske oljeselskapet Aramco, men brukte mesteparten av inntekten sin på taxi, for å komme til og fra jobb. - Jeg gir ikke opp kampen før den første saudiske kvinnen får utstedet eget førerkort. Men da finner jeg på noe annet, sier tobarnsmora, som var i Oslo denne uka, under Oslo Freedom Forum. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
SIN EGEN SJEF: Manal al-Sharif (38) var sjef i det saudi-arabiske oljeselskapet Aramco, men brukte mesteparten av inntekten sin på taxi, for å komme til og fra jobb. - Jeg gir ikke opp kampen før den første saudiske kvinnen får utstedet eget førerkort. Men da finner jeg på noe annet, sier tobarnsmora, som var i Oslo denne uka, under Oslo Freedom Forum. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Kvinnekamp i Saudi Arabia:

Her er sjåføren som lager trøbbel for Saudi Arabia

Manal al-Sharif (38) mistet jobben og blir trakassert, men fortsetter kampen inntil den første kvinnen får utstedt førerkort.

Fakta Manal al-Sharif 38 år. Skilt, to sønner.Var dataingeniør og sjef i oljeselskapet Aramco.Var den første kvinnen i Saudi Arabia som fikk filmet at hun kjørte bil, og dokumentert i film på YouTube.al-Sharif ble arrestert flere ganger.Mistet jobben på grunn av sin aktivisme.

Du ser henne med en gang: En høyreist kvinne med fast blikk - og enda klarere stemme. I over seks år har den saudi-arabiske Manal al-Sharif ledet an i kampen for at saudi-arabiske kvinner skulle få gjøre som kvinner i alle andre land i verden, nemlig å kjøre bil.

- Jeg har blitt latterliggjort i hele mitt liv, men lever godt med det. Nå fortsetter jeg kampen inntil den første kvinnen får sitt eget, lovlige førerkort i Saudi Arabia. Da finner jeg på noe annet, sier 38-åringen og ler.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn