SIN EGEN SJEF: Manal al-Sharif (38) var sjef i det saudi-arabiske oljeselskapet Aramco, men brukte mesteparten av inntekten sin på taxi, for å komme til og fra jobb. - Jeg gir ikke opp kampen før den første saudiske kvinnen får utstedet eget førerkort. Men da finner jeg på noe annet, sier tobarnsmora, som var i Oslo denne uka, under Oslo Freedom Forum. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
SIN EGEN SJEF: Manal al-Sharif (38) var sjef i det saudi-arabiske oljeselskapet Aramco, men brukte mesteparten av inntekten sin på taxi, for å komme til og fra jobb. - Jeg gir ikke opp kampen før den første saudiske kvinnen får utstedet eget førerkort. Men da finner jeg på noe annet, sier tobarnsmora, som var i Oslo denne uka, under Oslo Freedom Forum. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Kvinnekamp i Saudi Arabia:

Her er sjåføren som lager trøbbel for Saudi Arabia

Manal al-Sharif (38) mistet jobben og blir trakassert, men fortsetter kampen inntil den første kvinnen får utstedt førerkort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn
Fakta Manal al-Sharif 38 år. Skilt, to sønner.Var dataingeniør og sjef i oljeselskapet Aramco.Var den første kvinnen i Saudi Arabia som fikk filmet at hun kjørte bil, og dokumentert i film på YouTube.al-Sharif ble arrestert flere ganger.Mistet jobben på grunn av sin aktivisme.

Du ser henne med en gang: En høyreist kvinne med fast blikk - og enda klarere stemme. I over seks år har den saudi-arabiske Manal al-Sharif ledet an i kampen for at saudi-arabiske kvinner skulle få gjøre som kvinner i alle andre land i verden, nemlig å kjøre bil.

- Jeg har blitt latterliggjort i hele mitt liv, men lever godt med det. Nå fortsetter jeg kampen inntil den første kvinnen får sitt eget, lovlige førerkort i Saudi Arabia. Da finner jeg på noe annet, sier 38-åringen og ler.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn