Serveringssteder i Oslo sentrum stengt på dagen:

Her er sjokkbildene fra Oslo-restaurantene

Ble stengt på dagen.

AVVIK: Tre restauranter ble stengt etter kontrollen. Her fra Blue Siam (t.v.), Lille Sumo II (øverst t.h.) og Tasty Green (nederst t.h.). Foto: Mattilsynet
AVVIK: Tre restauranter ble stengt etter kontrollen. Her fra Blue Siam (t.v.), Lille Sumo II (øverst t.h.) og Tasty Green (nederst t.h.). Foto: Mattilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet, Skatteetaten, Mattilsynet, Næringsetaten i Oslo kommune og Arbeidstilsynet gjennomførte i forrige uke kontroll av sju serveringssteder og -båter ved Aker Brygge og Rådhuskaia i Oslo. Resultatene av kontrollen viser flere slående funn. Det kan politiet melde mandag.

De tre restaurantene Tasty Green, Lille Sumo II og Blue Siam ble umiddelbart stengt av Mattilsynet på grunn av dårlig mathygiene. I tillegg skrev Skatteetaten i løpet av kontrollen av de sju serveringsstedene ut totalt 24 gebyrer på til sammen 27 120 kroner etter å ha avdekket feil i personallister. I det groveste tilfellet ble det funnet kontrakter der det sto at ansatte jobber gratis.

- Alle ble stengt på grunn av mangel når det kom til orden og renhold. Hos Blue Siam var det også for høy temperatur på kjølerom. Samtlige blir stengt til de har ordnet opp i forholdene vi har påpekt, sier Håvard Johansen, seniorinspektør hos Mattilsynet.

Han legger til at alle de tre serveringsstedene vil bli vurdert fortløpende, etterhvert som de gir beskjed om at de har ordnet opp. Allerede mandag er han og en kollega på vei ut for å undersøke om forholdene er utbedret.

Følges opp

På de fire stedene som ikke ble stengt, var det ifølge Johansen også små feil, men ikke nok til at Mattilsynet valgte å stenge stedene.

- Vi er ute hele tida, både alene og på disse fellesaksjonene med andre etater. Akkurat nå var Aker Brygge veldig aktuelt med tanke på finværet og antall besøkende, så vi prioriterte det området denne gangen, sier Johansen til Dagbladet.

Målet med de tverretatlige kontrollene, er å forebygge og avdekke arbeidslivskriminalitet. Kontrollene avdekket flere forhold som i tillegg til gebyrer og stenging, følges opp med tiltak og sanksjoner fra de ulike etatene.

Håper på snarlig gjenåpning

Dagbladet har mandag vært i kontakt med to av de tre restaurantene som ble stengt før helga. Daglig leder hos Tasty Green, Jasmeet Singh, sier at de allerede er i full gang med å ordne opp.

- Det var bare noen småfeil, så de ble rettet samme dag som kontrollen ble gjennomført. Vi håper å åpne igjen veldig snart, sier Singh.

Også Blue Siam opplyser at de jobber med å ordne opp. Restauranten håper å åpne igjen tirsdag. Det har ikke lykkes å komme i kontakt med Lille Sumo II.

Ulovlig arbeidskraft

Ifølge politiet ble også to utenlandske statsborgere pågrepet for brudd på utlendingsloven. De befant seg ikke på jobb da pågripelsene fant sted, men jobbet på en båt like ved. Det er nå opprettet utvisningssaker for disse, og arbeidsgiver blir anmeldt.

- Det er ikke første, og blir heller ikke siste gang vi gjennomfører slike kontroller. De to som det er opprettet utvisningssaker for, utførte arbeid på en båt som ikke var deres. Dette har vi ikke sett så mye til før, så vi vil vurdere om vi skal gjennomføre slike flere slike kontroller, sier Jan Eirik Thomassen, som leder Felles enhet for utlending og forvaltning (FUF) i Oslo politidistrikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer