Serveringssteder i Oslo sentrum stengt på dagen:

Her er sjokkbildene fra Oslo-restaurantene

Ble stengt på dagen.

AVVIK: Tre restauranter ble stengt etter kontrollen. Her fra Blue Siam (t.v.), Lille Sumo II (øverst t.h.) og Tasty Green (nederst t.h.). Foto: Mattilsynet
AVVIK: Tre restauranter ble stengt etter kontrollen. Her fra Blue Siam (t.v.), Lille Sumo II (øverst t.h.) og Tasty Green (nederst t.h.). Foto: Mattilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet, Skatteetaten, Mattilsynet, Næringsetaten i Oslo kommune og Arbeidstilsynet gjennomførte i forrige uke kontroll av sju serveringssteder og -båter ved Aker Brygge og Rådhuskaia i Oslo. Resultatene av kontrollen viser flere slående funn. Det kan politiet melde mandag.

De tre restaurantene Tasty Green, Lille Sumo II og Blue Siam ble umiddelbart stengt av Mattilsynet på grunn av dårlig mathygiene. I tillegg skrev Skatteetaten i løpet av kontrollen av de sju serveringsstedene ut totalt 24 gebyrer på til sammen 27 120 kroner etter å ha avdekket feil i personallister. I det groveste tilfellet ble det funnet kontrakter der det sto at ansatte jobber gratis.

- Alle ble stengt på grunn av mangel når det kom til orden og renhold. Hos Blue Siam var det også for høy temperatur på kjølerom. Samtlige blir stengt til de har ordnet opp i forholdene vi har påpekt, sier Håvard Johansen, seniorinspektør hos Mattilsynet.

Han legger til at alle de tre serveringsstedene vil bli vurdert fortløpende, etterhvert som de gir beskjed om at de har ordnet opp. Allerede mandag er han og en kollega på vei ut for å undersøke om forholdene er utbedret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer