Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Her er sju grunner for norsk samarbeid med Putin

Arktis, fiskeri og miljøvern har vært bærebjelker i Norges forhold til Russland. Nå må vi samarbeide mer, mener ordføreren som har russerne som nabo.

MER SAMARBEID: To Russland-eksperter og den politikeren i Norge som har mest med Vladimir Putins Russland å gjøre lister opp en rekke områder hvor Norge og Russland kan samarbeide - på tross av Russlands annektering av Krim-halvøya i Ukraina. Foto: NTB Scanpix
MER SAMARBEID: To Russland-eksperter og den politikeren i Norge som har mest med Vladimir Putins Russland å gjøre lister opp en rekke områder hvor Norge og Russland kan samarbeide - på tross av Russlands annektering av Krim-halvøya i Ukraina. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Verden skal være jævlig glade for at det er så få nordmenn, sier Rune Gjertin Rafaelsen og lener seg fram.

Glem utenriksminister Børge Brende og statsminister Erna Solberg. Det er Arbeiderparti-ordfører Rafaelsen fra Sør-Varanger kommune som er den politikeren i Norge som har mest med russerne å gjøre. Dels fordi kommunen han styrer deler grense med Russland, men mest av alt fordi han mener Norge har godt av det - både økonomisk og sikkerhetspolitisk.

- Overfor Russland må vi være kloke. Da kan vi ikke holde på utenrikspolitisk sånn vi har gjort andre steder. Norge har kun én utenrikspolitisk utfordring. Den er i nord og det er Russland, og derfor må vi være gode, sier Rafaelsen bestemt.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?