Her er sju grunner for norsk samarbeid med Putin

Arktis, fiskeri og miljøvern har vært bærebjelker i Norges forhold til Russland. Nå må vi samarbeide mer, mener ordføreren som har russerne som nabo.

MER SAMARBEID: To Russland-eksperter og den politikeren i Norge som har mest med Vladimir Putins Russland å gjøre lister opp en rekke områder hvor Norge og Russland kan samarbeide - på tross av Russlands annektering av Krim-halvøya i Ukraina. Foto: NTB Scanpix
MER SAMARBEID: To Russland-eksperter og den politikeren i Norge som har mest med Vladimir Putins Russland å gjøre lister opp en rekke områder hvor Norge og Russland kan samarbeide - på tross av Russlands annektering av Krim-halvøya i Ukraina. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Verden skal være jævlig glade for at det er så få nordmenn, sier Rune Gjertin Rafaelsen og lener seg fram.

Glem utenriksminister Børge Brende og statsminister Erna Solberg. Det er Arbeiderparti-ordfører Rafaelsen fra Sør-Varanger kommune som er den politikeren i Norge som har mest med russerne å gjøre. Dels fordi kommunen han styrer deler grense med Russland, men mest av alt fordi han mener Norge har godt av det - både økonomisk og sikkerhetspolitisk.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer