Her er skattebeviset

Bekrefter at Navarsete innrapporterte gavearmbåndet.

FIKK BEKREFTELSE: Liv Signe Navarsete mener all tvil nå er feid til side om gullarmbåndet hun fikk er innmeldt til skattemyndighetene. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
FIKK BEKREFTELSE: Liv Signe Navarsete mener all tvil nå er feid til side om gullarmbåndet hun fikk er innmeldt til skattemyndighetene. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Skatt Vest har i dag bekreftet at Liv Signe Navarsete innrapporterte gullarmbåndet i 2006 til en verdi av 27 150 kroner, melder Kommunal- og regionaldepartementet. Armbåndet var gave fra Kjell Inge Røkke-selskapet Aker Yards da hun døpte ferja MS Bergensfjord i 2006.

Navarsete meldte ikke inn gaven til Stortingets gaveregister til tross for at statsministeren så sent som i mars i år krevde at hun og alle andre statsråder skulle opplyse om gaver de hadde mottatt.

Først seint i går kveld besluttet hun å legge fram bevis for at hun faktisk hadde innrapportert gaven.

- Ubegrunnet tvil Navarsete har tidligere opplyst at verdien av det omstridte armbåndet ble taksert til 26 500 kroner. At summen er lavere skyldes at hun rapporterte inn et merke med navn og dato på ferja som var festa til armbåndet.

- Det ble sådd ubegrunnet tvil om jeg hadde innrapportert verdien av gaven til skattekontoret. Jeg regner med dette at all tvil om innrapporteringa nå er fjernet. Det er jeg glad for, sier Navarsete i en kommentar.

Navarsete møtte kl 1600 i ettermiddag pressen i regjeringskvartalet i forbindelse med at beviset for innrapporteringen presentert.

- Jeg håper saken kan legges død, men det er ennå prosesser som gjenstår. Men det er det noen andre som må ta seg av, sier Navarsete til det oppmøtte pressekorpset utenfor Kommunal- og regionaldepartementet.

Håper på tillit Navarsete opplyste fredag at hun angret på at hun hadde tatt i mot gaven, og at hun hadde betalt skatt for gaven. Men helt frem til i går kveld nektet hun hardnakket å legge frem bevis for dette.

- Det ble sådd sterk tvil om at jeg har snakket sant i denne saken. Det har jeg gjort, og derfor ga jeg statsminister Jens Stoltenberg beskjed på onsdag om at jeg ville kontakte Skatt Vest, sier Navarsete.

Hun benekter at hun har snakket usant om gaven fra Aker og forteller at hun ikke var oppmerksom på innholdet i brevet hun fikk fra Stoltenberg i mars, der alle statsråder ble bedt om rapportere inn gaver de har mottatt.

- Jeg håper at det fortsatt er mulig å ha tillit som statsråd. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg ikke rapporterte inn gaven, sier Navarsete.

Les bekreftelsen fra Skatt Vest.