Her er slutten på oljealderen

Sammenlikner med fargefjernsyn og smart-telefoner.

NYTT DRIVSTOFF: Ladestasjoner som fyller opp stadig bedre og billigere batterier i elektriske biler vil etterhvert utkonkurrere bensinstasjoner og føre til slutten på oljealderen, melder Bernstein og Bloomberg i to nylige rapporter. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP
NYTT DRIVSTOFF: Ladestasjoner som fyller opp stadig bedre og billigere batterier i elektriske biler vil etterhvert utkonkurrere bensinstasjoner og føre til slutten på oljealderen, melder Bernstein og Bloomberg i to nylige rapporter. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den siste uka har oljeprisen igjen beveget seg nedover og mange peker på det mislykkede OPEC-møtet i Doha. Der håpet oljekartellet på å bli enige om å strupe produksjonen og dermed presse prisen oppover. Slik gikk det ikke.

Verdens største oljeprodusent, Saudi Arabia, nekter å kutte i produksjonen så lenge deres erkefiende Iran ikke gjør det samme. De fallende oljeprisene er dårlig nytt for den kriserammede norske oljebransjen.

Men to nylige rapporter tegner et dystert bilde av de mer langsiktige framtidsutsikten til oljebransjen. Og dette skyldes mer varige trender enn uenighet om nivået på oljeproduksjonen.

En ny rapport fra det amerikanske meglerhuset Bernstein, gjengitt i Business Insider, konkluderer i samme retning som en analyse fra Bloomberg som kom i februar:

Batterier er i ferd med å bli så gode og billige at de de snart kan utkonkurrere bensin og diesel som energibærer. Og utviklingen går mye fortere enn tidligere antatt.

- Vil gå fort Ifølge Bloomberg vil batteridrevne biler være konkurransedykige på pris med bensin- og diesel-biler i 2022. Og da snakker vi ikke om i land som Norge, der el-biler er kraftig subsidiert. Bloombergs analyse tar utgangspunkt i et usubsidiert marked, og vil føre til et voldsomt oppsving for bruken av el-biler i land som USA, India og Kina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer