Coronaviruset:

Her er smitten verst

Det er nå i Oslo, Viken og i Rogaland at smittetrykket er størst. Samtidig har delta-varianten nå blitt den hyppigst detekterte varianten i Norge.

DELTA DOMINERER: Delta-virusvarianten er nå den hyppigst detekterte varianten i Norge, men forekomsten varierer i ulike fylker, opplyser Folkehelseinstituttet i ukesrapporten. Foto: Lizabeth Menzies Centers for Disease Control and Prevention / AFP /NTB
DELTA DOMINERER: Delta-virusvarianten er nå den hyppigst detekterte varianten i Norge, men forekomsten varierer i ulike fylker, opplyser Folkehelseinstituttet i ukesrapporten. Foto: Lizabeth Menzies Centers for Disease Control and Prevention / AFP /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Folkehelseinstituttets ukesrapport, som ble publisert i dag framkommer der at det nå er flest meldte coronatilfeller per 100 000 innbygger i Oslo, Rogaland og Viken.

Lavest forekomst per 100 000 var det i Nordland og Møre og Romsdal.

Sist uke var det en økning i antall meldte tilfeller i Vestland, Innlandet, Troms og Finnmark og Møre og Romsdal. I øvrige fylker var det enten stabilt eller en nedgang, melder FHI.

- Stabilt

Ifølge instituttet har antall meldte tilfeller har vært stabilt de siste seks ukene. Det er foreløpig meldt 1173 tilfeller av covid-19 i uke 28 (ned 0,2 prosent siden uke 27).

Det utgjør 44 meldte tilfeller per 100 000 innbyggere for uke 27 og 28 samlet, ifølge instituttet.

Totalt antall personer testet med PCR og antigen hurtigtester samlet var 153 262 i uke 28, ned 6,2 prosent fra uke 27, opplyser FHI.

Andel positive blant de testede var 0,77 prosent i uke 28 og har vært stabilt mellom 0,72–0,96 prosent siste seks uker.

De siste 11 ukene har det vært registrert seks eller færre dødsfall per uke. Det er foreløpig registrert ett dødsfall i uke 28, mot null i uke 27.

PLANER: Dette skal corona-toppene gjøre i sommer. Video: Marie Røssland. Reporter: Frode Andresen Vis mer

Delta dominerer

Delta-virusvarianten (B.1.617.2) er nå den hyppigst detekterte varianten i Norge, men forekomsten varierer i ulike fylker, opplyser Folkehelseinstituttet i ukesrapporten.

- Antall bekreftede tilfeller med Delta har økt fra 50 tilfeller fram til uke 21 til nå totalt 1 226 tilfeller til og med uke 28. De fleste tilfellene er knyttet til større utbrudd som alle skyldes separate importhendelser, heter det i rapporten.

Ifølge FHI har det i de siste ukene vært det observert stor nedgang i andel Alfa-variant fra over 90 prosent fra før uke 20 til 27 prosent i uke 28. Samtidig har andelen bekreftede tilfeller med Delta-variant økt fra 1 prosent i uke 18 til 58 prosent i uke 28.

Første dose

Per 18. juli 2021 er 60 prosent av hele befolkningen, 75 prosent av alle personer 18 år og eldre, 91 prosent av alle 45 år og eldre, og 96 prosent av alle 65 år og eldre vaksinert med minst én dose av coronavaksinen, skriver FHI i ukesrapporten som ble publisert i dag.

Blant personer med høy risiko for alvorlig forløp, som for eksempel pasienter med immunsvikt, transplanterte eller i aktiv kreftbehandling, var 90 prosent i alderen 18–64 år vaksinert med første dose og 73 prosent med andre dose.

Blant personer med moderat risiko for alvorlig forløp i sammealdersgruppe var 86 prosent vaksinert med første dose og 57 prosent med andre dose.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer