<strong>PÅ SNIK-TOPPEN:</strong> 
I går la Fremskrittspartiet fram en liste på tolv eksempler på islamisering av Norge. Hele fem av forslagen har blitt støttet eller foreslått av Yousuf Gilani.
Dermed er det ingen som har gjort mer for å snikislamisere Norge enn Gilani, hvis vi skal tro Frp. Foto: TORBJØRN GRØNNING
PÅ SNIK-TOPPEN: I går la Fremskrittspartiet fram en liste på tolv eksempler på islamisering av Norge. Hele fem av forslagen har blitt støttet eller foreslått av Yousuf Gilani. Dermed er det ingen som har gjort mer for å snikislamisere Norge enn Gilani, hvis vi skal tro Frp. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Her er sniken

Politikeren Yousuf Gilani topper Frps snikislamiseringsliste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):- Det er veldig fint at Frp setter fokus på islam og særkrav knyttet til religioner. Samtidig tar jeg sterk avstand fra påstanden om snikislamisering, sier Yousuf Gilani, tidligere Ap-politiker, nå uavhengig representant i Drammen bystyre.

I går la Fremskrittspartiet fram en liste på tolv eksempler på islamisering av Norge. Hele fem av forslagene er blitt støttet eller foreslått av Gilani.

Les Frps snikislamiseringsliste her!

På snik-toppen
Dermed er det ingen som har gjort mer for å snikislamisere Norge enn Yousuf Gilani, hvis vi skal tro Frp.

<strong>- IKKE SKREMSELSPROPAGANDA:</strong> - Dette er ikke skremselspropaganda. Dette er en hverdag som ikke får komme til Oslo, sier Siv Jensen. Foto: SCANPIX
- IKKE SKREMSELSPROPAGANDA: - Dette er ikke skremselspropaganda. Dette er en hverdag som ikke får komme til Oslo, sier Siv Jensen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Prøver du å snikislamisere Norge?

- Langt i fra. Dette er ingen snikinnføring, det er godt gjennomtenkte forslag som er fremmet i åpne demokratiske fora. Jeg har på ingen mulig måte prøvd å lure inn disse forslagene. Jeg bygger broer. Jeg jobber for et flerkulturelt og harmonisk samfunn. Jeg ønsker ikke å gi spesielle særordninger til noen, men mener vi må støtte religionsfriheten, sier Gilani til Dagbladet.no.

Sharia i Norge
I 2003 ville daværende kommunalminister Erna Solberg innføre shariaråd i Norge. Gilani var da leder for Drammen innvandrerråd, og mente dette var en god idé.

- Hvis et slikt norsk sharia-råd klarer å samle ulike grupper av muslimer til en felles dialog, så kan det være en god idé, sa Gilani til Drammens Tidende da. Det mener han fortsatt.

<strong>SNIK 2:</strong> I 2005 ville Høyre-politiker Afhsan Rafiq ha egen eldreomsorg for innvandrere. Foto: RUNE I MYHRE.
SNIK 2: I 2005 ville Høyre-politiker Afhsan Rafiq ha egen eldreomsorg for innvandrere. Foto: RUNE I MYHRE. Vis mer

- Alt det andre må komme etter norske lover og regler. Vi lever i Norge og det er viktig at den norske grunnloven legges til grunn, sier Gilani.

Egen eldreomsorg
Et annet forslag Fremskrittspartiet mener er snikislamisering, er forslaget om egen eldreomsorg for muslimer. Gilani foreslo dette i 2005. Han fikk senere støtte fra Høyre-politikeren Afhsan Rafiq og Ap-politikeren Saera Khan.

- Dette forslaget står jeg fortsatt for, sier Gilani i dag.

Han peker på at flere innvandrere har levd et helt annet liv enn etniske norske.

- De har helt andre matvaner og vil se på helt andre ting på fjernsynet. Tanken bak dette forslaget var å gi noe tilbake til våre nye landsmenn som har bidratt til å bygge landet. Det er viktig å tilrettelegge for at eldre innvandrere også får en verdig alderdom, uavhengig av religion, sier Gilani.


Halal-mat i fengsler

Et annet forslag som Frp mener er snikislamisering er Gilanis forslag om at muslimske fanger må få kjøtt slaktet og tilbredt på muslimsk vis. I etterkant støttet blant annet Venstre-politiker Abid Raja forslaget.

- Vi vet jo at innvandrere er overrepresentert i kriminalstatistikken, sier Gilani.

<strong>SNIK 3:</strong> Abid Raja ville ha halal-mat til muslimske fanger. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
SNIK 3: Abid Raja ville ha halal-mat til muslimske fanger. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

Han forteller at han gjennom sitt engasjement i forskjellige minoritetsmiljøer ofte har fått tilbakemelding om at de innsatte blir mer religiøse under soning.

- Dette mente jeg det var en god ide å tilrettelegge for. Det gjelder ikke bare for muslimer, jeg mener også at man for eksempel burde tilrettelegge for jødisk kosher-mat og vegetarianere, sier Gilani i dag.

Krever muslimske høytider
Gilani provoserte også Fremskrittspartiet da han krevde offentlige muslimske høytider i 2006. Han fikk støtte fra SVs Akhtar Chaudhry og Høyres Afsan Rafiq for dette forslaget.

- Dette mener jeg den dag i dag. Vi har religionsfrihet og jeg mener vi bør være flinkere til å feire hverandres høytider. Vi er nordmenn alle sammen og baktanken var å skape større forståelse blant nordmenn, sier Gilani.

Egen imam-skole

I 2004 foreslo Gilani at Norge burde opprette en egen imam-utdannelse på Universitet i Oslo. Dette har flere andre innvandrerpolitikere senere støttet.

- Islam er Norges nest største religion og vi trenger godt skolerte imamer. De halvskolerte imamene som ikke har en reell utdannelse i Islam har for lenge fått dominere debatten i Norge. Det ideelle for alle må jo være ha norske imamer utdannet i Norge, enn at han blir importert fra Taliban-land, sier Gilani.


- Nasse Nøff er søt

Men det er ikke alle «skrekkeksemplene» Frp legger fram som får Gilanis støtte. Etter flere henvendelser fra muslimer måtte ledelsen ved sykehuset i Kristiansand fjerne bildet av en gris på barneklinikken ved sykehuset.

- Nasse Nøff er søt. Det sier vel nok om hva jeg mener om den saken, sier Gilani.

<strong>FOR FANGER:</strong> I 2003 ble muslimsk cola lansert i Norge. «Qibla-Cola» er muslimenes boikott-svar på amerikanske Pepsi og Coca-Cola. Her viser Ajaya Karki frem muslimenes nye lørdagskos, Qibla-cola og Halal-pizza. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
FOR FANGER: I 2003 ble muslimsk cola lansert i Norge. «Qibla-Cola» er muslimenes boikott-svar på amerikanske Pepsi og Coca-Cola. Her viser Ajaya Karki frem muslimenes nye lørdagskos, Qibla-cola og Halal-pizza. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

I fjor gikk Somalisk Drosjeforening til sak mot Oslo Drosjeeieres Innkjøpslag fordi muslimske taxisjåfører ikke fikk gjennomslag for kravet om et eget bønnerom i taxidepotet på Gardermoen.

- Jeg er ingen lærd mann innen islam, men jeg kan med sikkerhet si at selv mange muslimer mistolker islam. I islam lærer vi at man skal prioritere jobben framfor bønn i arbeidstiden. Islam er en religion som skal gjøre livet enklere, men slik det praktiseres her til lands bidrar det til det motsatte, sier Gilani.

Egen islam-bank
Stadig flere muslimer at Norge får egne banker for muslimer der det ikke tas renter på lånte penger

<strong>JOBB FRAMFOR BØNN:</strong> Yousuf Gilani mener det er viktigere å jobbe enn å be. Her fra bønnerommet på Posten i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
JOBB FRAMFOR BØNN: Yousuf Gilani mener det er viktigere å jobbe enn å be. Her fra bønnerommet på Posten i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

- Dette henger sammen med at vi har for få skolerte imamer i Norge, sier Gilani.

Drammenspolitikeren er også sterkt uenig i Fahim Naeem krav om at norske myndigheter må innføre alkoholforbud på puber, diskotek og restauranter noen dager i uken, fordi det er forbudt for muslimer å drikke.

- Dette virker jo svært segregerende, sier Gilani.

<strong>SØT:</strong> Yousuf Gilani mener Nasse Nøff er søt. Her sammen med Ole Brumm. Tegning: Buena Vista/NTB Pluss
SØT: Yousuf Gilani mener Nasse Nøff er søt. Her sammen med Ole Brumm. Tegning: Buena Vista/NTB Pluss Vis mer

Han sier det ofte kan være belastende å forsvare et flerkulturelt samfunn.

- Det er viktig at mennesker uansett bakgrunn får lov til å leve fritt. Man kan ikke kreve at majoritetssamfunnet skal tilpasses minoritetene. Det er viktig å vise gjensidig respekt til kultur, tradisjon og religion.

- Jeg har stått i bresjen for et varmere og flerkulturelt samfunn i lang tid og jeg har tatt opp vanskelige spørsmål og grumsete holdninger innad i det muslimske miljøet. Det har jeg betalt dyrt for, sier Gilani.

<strong>MISTOLKER:</strong> - Jeg er ingen lærd mann innen islam, men jeg kan med sikkerhet si at selv mange muslimer mistolker islam, sier Yousuf Gilani. Foto: JAQUES HVISTENDAHL
MISTOLKER: - Jeg er ingen lærd mann innen islam, men jeg kan med sikkerhet si at selv mange muslimer mistolker islam, sier Yousuf Gilani. Foto: JAQUES HVISTENDAHL Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer