Her er Solheims tunge klimabagasje

Til København med olje, oljesand, kull og utslipp som fyker til værs.

MYE Å SVARE FOR: Miljøbevegelsen mener Erik Solheim og den norske regjeringen har flau klimabagasje med seg til klimatoppmøtet i København.
MYE Å SVARE FOR: Miljøbevegelsen mener Erik Solheim og den norske regjeringen har flau klimabagasje med seg til klimatoppmøtet i København. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Norge får mye skryt for sin internasjonale innsats under klimaforhandlingene. Men når Solheim i dag reiser til København for å overvære åpningen, har han tung klimabagasje med seg. Lista over norske klimasynder er lang, innholdet svart og klissete.   - Norge har masse å være flau over, fastslår Truls Gulowsen i Greenpeace.  

Olje og kullMiljøfolket ramser opp hva skipet er lastet med: Oljesand-investeringer i Canada, kullgruve på Svalbard, sprengte Kyoto-mål, et oljefond med tvilsomme investeringer, storeksport av olje og gass, planer om oljeleting i sårbare arktiske strøk, dårlige støtterordninger for fornybar energi og elendig energieffektivitet.

- Schizofren politikk- Norsk klimapolitikk er schizofren. Solheim kan være stolt av innsatsen i klimaforhandlingene, men nasjonalt er det en total mangel på handling, sier Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet.

Ingeborg Gjærum mener Norge er respektert i klimasammenheng av feil grunner.

- Solheim reiser med festtaler i bagasjen og en masse utslipp. Vi er respektert fordi vi bidrar med penger, men troverdigheten vår er lav. Det verden trenger, er land som går foran og kutter i sine egne utslipp. Norge er ikke et sånt land, dessverre, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer