SOL OG VARME: Godværet lar vente på seg i sør, mens det i nord er det ventet over 20 grader de nærmeste dagene. I slutten av neste uke kan det bli bedre i Sør-Norge. Foto: Tor Robin Skaug / Dagbladet
SOL OG VARME: Godværet lar vente på seg i sør, mens det i nord er det ventet over 20 grader de nærmeste dagene. I slutten av neste uke kan det bli bedre i Sør-Norge. Foto: Tor Robin Skaug / DagbladetVis mer

Været

Her er sommer'n. Bor du i sør må du smøre deg med tålmodighet

Godværet fortsetter i Nord-Norge, mens meteorologenes prognoser viser regn og grått i sør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes er forsiktig med å spå været, men er rimelig trygg på at godværet fortsetter i Nord-Norge fram til og med søndagen.

- Været i Norge har de kommende dagene delt seg i to. Godt vært og høye temperaturer i nord, mens det fortsatt blir grått og temperaturer rundt 15 grader i sør. Våre prognoser fram til og med søndag er noenlunde sikre, og det betyr at mens det er grått og regn i sør, kan de i nord regne med høye temperaturer over 20 grader og sol , sier Moxnes.

Usikre utsikter

Statsmeteorologen er litt mer usikkert hva som skjer med været over helga.

- Våre prognoser er sprikende. Det kan fortsatt bli varmt og mye sol i nord, men det kan også snu, sier Eldbjørg Moxnes.

- Sommeren har kommet til Nord-Norge, og utsiktene framover er bra, men vi kan ikke med sikkerhet si hvor lenge det vil holde.

Midt-Norge og nordvestlandet kommer mellom det gode været i nord og lavtrykkene i sør.

- Utsiktene for Trøndelag og nordvestlandet er bedre enn i sør, men det blir nok ikke like mye sol og høye temperaturer som i nord, sier Moxnes.

- Det kan bli noen spredd regnbyger lørdag og søndag. Utsiktene videre er mer usikker.

Grått og trist

Norge - sør for Dovre og Stadt - preges av lave temperaturer, grått vær og perioder med regn. Eldbjørg Moxnes tør ikke love bedring.

- Fram til helga kommer lavtrykkene til å dominere både på Vestlandet, Sørlandet og på Østlandet.

Moxnes mener det kan bli litt bedre utover i neste uke i sør.

- Det er veldig usikkert. Men det kan bli bedre, mindre nedbør og sol. Temperaturen kan stige til rundt 20 grader.

På Svalbard er oppholdsvær, lite vind og det er ventet temperaturer mellom fem og ti grader.

- Det ser ut til at værforholdene på Svalbard vil bli stabile utover i neste uke.

Men selv om ikke statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes vil love at været snur, og at sommeren også kommer sør for Dovre, er det andre som mener det kan bli sommertemperaturer andre steder i Norge enn i nord.

Varmen kommer

Den svenske værtjenesten klart.se mener å ha grunnlag for å konstatere at været i sør blir langt bedre.

Prognosene til klart.se viser at gradestokken skal stige og sola vil skinne utover i neste uke. I Oslo mener de svenske meteorologene at det skal bli godt over 25 grader når vi nærmere oss St. Hans om to uker.

Like positive er ikke prognosene for Sørlandet og Vestlandet. Der mener de svenske vær-ekspertene at gradene vil stoppe på litt under 20 grader.

Skal vi tro de svenske meteorologene er ikke utsiktene like gode i nord. Klart.se mener at temperaturen i nord vil falle til under 15 grader fra midten av neste uke.