Her er statsbudsjettet

Toppskatt og formuesskatt øker. Matmomsen øker. Bruker mer oljepenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARTIKKELEN OPPDATERES LØPENDE. TRYKK RELOAD.(Dagbladet.no): Her er hovedtallene fra regjeringens forslag til statsbudsjett:

•  Regjeringen tar sikte på å lovfeste retten til barnehageplass fra 1. januar 2009. Maksimalprisen øker til 2 330 kroner per måned.

- Barn er det mest verdifulle vi har. Det viktigste i livet må være det viktigste i budsjettet. Derfor en massiv fellesskapssatsning på barn og unge, sier Halvorsen i finanstalen.

• Regjeringen foreslår å øke merverdiavgiftssatsen på matvarer fra 13 til 14 prosent fra 1. januar 2007.

65 000 fler må betale toppskatt

– Den forrige regjeringen prioriterte skattelettelser. Det hadde en pris for skoler og barnehager. Denne regjeringen vil bruke store penger til store oppgaver, sa Halvorsen til Stortinget.

• Regjeringen øker skatte- og avgiftsnivået med om lag 2 milliarder kroner fra 2006 til 2007, blant annet gjennom en økning av toppskatten og formuesskatten.

- Regjeringen vil at høyinntektsgrupper skal bidra mer til fellesskapet, og øker toppskatten og formuesskatten. De med lavere inntekter får skattelettelser gjennom økt minstefradrag, heter det i meldingen fra Finansdepartementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer