Her er statsrådene Høyre-folket helst vil ha

Kristin Clemet seiler opp som het statsråd blant Høyres egne.

SER MOT STJERNENE: Høyres medlemmer og tillitsvalgte har klare anbefalinger til hvem de mener burde bli statsråder i en Høyre-ledet regjering. Spørsmålet er bare om Høyre-stjerna selv ser de samme statsrådsemnene om Erna Solberg får mulighet til å legge statsrådskabalen etter valget. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SER MOT STJERNENE: Høyres medlemmer og tillitsvalgte har klare anbefalinger til hvem de mener burde bli statsråder i en Høyre-ledet regjering. Spørsmålet er bare om Høyre-stjerna selv ser de samme statsrådsemnene om Erna Solberg får mulighet til å legge statsrådskabalen etter valget. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere undervisningsminister Kristin Clemet er den fjerde mest populære statsrådskandidaten i Høyre. Det viser en rundspørring Dagbladet har gjort blant Høyres medlemmer og tillitsvalgte.

Civita-statsråd Av de 1479 som har svart, er den tidligere Høyre-statsråden og nåværende leder i tankesmien Civita, den mest populære statsrådskandidaten i Høyre rett etter partiets ledertrio.

- Det er så enkelt som at hun er en profilert person i Civita og var en av de viktigste statsrådene for Høyre sist vi var i regjering. Det er ikke overraskende i det hele tatt. Det er ingen i dag som kan snakke om skolepolitikk uten å sette kunnskap i sentrum. Det er en bragd i seg selv. Kunnskapsløftet er det viktigste Clemet bidro med. Hun er grundig, flink og ideologisk, sier en av Høyres nyere stjerneskudd, Torbjørn Røe Isaksen til Dagbladet.

Spørsmålet er bare om Erna Solberg vil ha Clemet. Etter det Dagbladet kjenner til skal det rett og slett være dårlig personkjemi mellom dem. Solberg er den pragmatiske, Clemet den ideologiske. Solberg skal dessuten være svært opptatt av fornyelse i egne rekker, noe som kan ramme tidligere statsråder som Clemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer