Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er Steve Irwin-sneglen

Krokodillemannen ble beæret med tresnegle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Endelig fikk villmarkens australske sønn Steve Irwin oppkalt en dyreart etter seg. Men mannen som er mest kjent for å bakse med krokodiller og andre villdyr, ville kanskje stilt spørsmålstegn ved arten som nå bærer hans navn.
Irwin døde i 2006 etter å ha blitt stukket av en rokke. Nå har han fått en snegle oppkalt etter seg, skriver Sky News.

Sneglen bærer navnet Crikey steveirwini. Tresneglen holder til i fjellområdene nord i australske Queensland. Det lille vesenet fikk tilnavnet Crikey etter Irwins utbrudd når han sto ansikt til ansikt med farligere dyr.

Forsker ved Queensland museum, John Stanisic oppdaget sneglen, og han sier at den har flere likheter med sin større navnebror.
- I motsetning til sine mer jordfargede slekninger er Crikey steveiriwini en fargerik snegle, med bånd av kremgult, oransjebrunt og sjokolade, noe som gir skjellet en khakifarget nyanse. Det var khakifargen som gjorde at vi umiddelbart dro en sammenligning til krokodillejegeren, sier han til Sky News.

CRIKEY! Her er krokodillemannens snegle. Foto: SCANPIX
CRIKEY! Her er krokodillemannens snegle. Foto: SCANPIX Vis mer
SHOWET MED SLANGE: Her viser Steve Irwin et av partytriksene sine på et undeholdningsshow for barn. Foto: REUTERS/Adrees Latif/Files/SCANPIX
SHOWET MED SLANGE: Her viser Steve Irwin et av partytriksene sine på et undeholdningsshow for barn. Foto: REUTERS/Adrees Latif/Files/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media