Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Her er Stockholms- bomberens siste minutter

Säpo går nå igjennom denne videoen for å kartlegge Taimour Abdulwahabs bevegelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er Expressen som har fått tilgang til overvåkingsbildene, som viser det politiet tror er Taimur Abdulwahab (28) i minuttene før han sprengte seg selv — like over klokka 17 lørdag.  

Overvåkingsfilmen er fra området Drottninggatan/Bryggargatan.

Fokusert Det politiet tror er 28-åringen går fram og tilbake og virker nervøs — men fokusert, ifølge krisehåndteringsekspert og tidligere Säpo tjenestemann Peter Jonsson, som har sett filmen sammen med Expressens Christian Holmén.  

- Han er definitivt ikke på julehandel, sier Jonsson.  

På et tidspunkt tar mannen politiet etterforsker om er Abdulwahab opp en walkie talkie eller mobil, som minner om den som er funnet på åstedet — og som har gitt indikasjoner på at 28-åringen ikke var alene.  

Trøbbel 17.01.41 detonerer den første eksplosjonen. Sju minutter tidligere sees mannen lenger sør i Drottninggatan. Han går så fram og tilbake — fra stedet der bilen eksploderte. På et punkt tar han hånda innenfor jakka, det er uvisst hvorfor.  

- Enten tviler han før han til slutt går mot folkemengden for at bomben skal eksplodere, eller så kan det være så enkelt at det var problemer med utstyret, mener Peter Jonsson.

Säpo bekrefter at filmen er med i materialet de nå saumfarer.   

FANGET PÅ FILM? Taimour Abdulwahabs siste minutter kan være tatt opp av et overvåkingskamera. Foto: AFP/Scanpix
FANGET PÅ FILM? Taimour Abdulwahabs siste minutter kan være tatt opp av et overvåkingskamera. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!