Her er Stoltenbergs beklagelse

- Jeg beklager dypt, sier statsministeren.

- FOR LANG TID:  Det tok for lang tid å stenge Grubbegata, det tok for lang tid å pågripe gjerningsmannen, og politiet kunne vært raskere på Utøya. Dette er noe jeg beklager dypt, sier Stoltenberg. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
- FOR LANG TID: Det tok for lang tid å stenge Grubbegata, det tok for lang tid å pågripe gjerningsmannen, og politiet kunne vært raskere på Utøya. Dette er noe jeg beklager dypt, sier Stoltenberg. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

22. juli-kommisjonens rapport avdekker vesentlige mangler ved beredskapen i Norge, vedgår statsminister Jens Stoltenberg (Ap). - Det tok for lang tid å stenge Grubbegata, det tok for lang tid å pågripe gjerningsmannen, og politiet kunne vært raskere på Utøya. Dette er noe jeg beklager dypt, sa Stoltenberg på en pressekonferanse mandag. - Som statsminister har jeg det øverste ansvaret. Jeg har derfor ansvar for det som fungerte, og det som ikke fungerte 22. juli i fjor, sa Stoltenberg.

Har tillit Han ville ikke svare på om han har vurdert å gå av som følge av det som skjedde. - Jeg har det øverste ansvaret for beredskapen i landet vårt. Det er et ansvar jeg tar svært alvorlig. Etter 22. juli har det innebåret at jeg har fått den rapporten vi har bedt om. Den gir oss muligheten til å forstå det som skjedde, og handle. Det tar jeg ansvaret for, og det er det beste jeg kan gjøre som statsminister, svarte han på spørsmålet om en avgang har vært vurdert. Han bedyret også at han har tillit til alle sine statsråder, inkludert fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap), som har ansvaret for sikkerheten rundt regjeringskvartalet. Usminket Han sa at rapporten oppfyller kravene Stortinget og regjeringen satte: en usminket rapport som fikk fakta på bordet. - I respekt for det grundige arbeidet kommisjonen har nedlagt, skal vi vokte oss for å trekke for raske og bastante konklusjoner, men noe kan vi slå fast, sa han. - Kommisjonen avslører en sviktende evne til å håndtere risiko og store svakheter i politiet, mener Stoltenberg. Med utgangspunkt i 22. juli-kommisjonens rapport vil regjeringen legge fram en egen stortingsmelding med forslag til nye tiltak for å styrke beredskapen. - Jeg har også anmodet stortingspresidenten om å få gi en egen redegjørelse så raskt som mulig om oppfølgingen av rapporten fra 22. juli-kommisjonen, sa statsministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer