GISKE MINST POPULÆR:Statsminister Jens Stoltenberg og Næringsminister Trond Giske. Giske er minst populær som Stoltenbergs arvtaker i en undersøkelse VG har gjort. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
GISKE MINST POPULÆR:Statsminister Jens Stoltenberg og Næringsminister Trond Giske. Giske er minst populær som Stoltenbergs arvtaker i en undersøkelse VG har gjort. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Her er Stoltenbergs minst populære arvtaker

Når Jens Stoltenberg en gang gir seg som partileder er det ingen tvil om hvem folk flest ønsker skal overta: Jonas Gahr Støre troner som vanlig øverst på listen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helseministeren har alltid vært svært populær, og selv etter at Støre overtok en av de tøffeste ministerpostene er hans fremdeles like populær. I en ny undersøkelse InFact har gjort for VG svarer 37,2 prosent av de spurte at de foretrekker Støre som ny Ap-leder når Stoltenberg en gang i framtiden gir seg.

Avstanden er stor til andreplassen på listen, som kanskje kommer som en overraskelse for noen. Den svært ferske - og i politikken fremdeles unge - kulturminister Hadia Tajik foretrekkes av 11,1 prosent av de spurte.

På de neste plassene følger partisekretær Raymond Johansen med 5,1 prosent og nærings- og handelsminister Trond Giske med 4 prosent.

Av dem som stemmer Ap er det hele 53,9 prosent som foretrekker Støre. Også her ender Giske sist, med tre prosents støtte.

(NTB)