Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er Stoltenbergs nye regjering

Sju nye statsråder. Ti kvinner og ti menn. Alder fra 32 til 66 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): De nye regjeringsendringene behandles i eklsraordinært statsråd klokka 11.00. Akkurat nå presenteres det nye regjerings-teamet på Slottsplassen.

Zoom deg inn på den nye regjeringen øverst i saken.

Den nye regjeringen består av ti kvinner og ti menn. Alderen spenner seg fra 32 til 66 år.

- Jeg er stolt over denne regjeringen. Jeg er glad for alderspennet og at de kommer fra alle deler av landet, sa Stoltberg i talen sin fra Slottsplassen.

Nye ansvarsområder
Følgende statsråder har fått avskjed i nåde i ekstraordinært statsråd i dag:

Statsrådene Bjarne Håkon Hanssen, Sylvia Brustad, Heidi Grande Røys og Bård Vegar Solhjell gis avskjed i nåde.

Følgende statsråder har fått nye ansvarsområder:

* statsråd Kristin Halvorsen overtar styret av barnehage- og opplæringssaker i Kunnskapsdepartementet, samt det administrative ansvaret for departementet.

- Det var riktig å gå for dette nå. For fire år siden var det riktig å gå for finans. Vi har lært mye, og nå er det viktig å gå for fremtidens viktigste departement. Dette har jeg veldig lyst til å holde på med, sier Halvorsen til Dagbladet.

* statsråd Liv Signe Navarsete overtar ledelsen av Kommunal- og regionaldepartementet

* statsråd Magnhild Meltveit Kleppa overtar ledelsen av Samferdselsdepartementet.

- Jeg har aldri lagt skjul på at jeg trivdes veldig godt i Kommunaldepartementet, men det blir veldig spennende å få nye oppgaver her, sier Kleppa til Dagbladet.

* statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen overtar ledelsen av Helse- og omsorgsdepartementet.

Hun understreker at hun er ikke Bjarne Håkon Hanssen, som hun overtar statsråd-stolen fra.

- Vi er forskjellige personer, men jeg er også i veldig godt humør! Helse og omsorg er noe som berører mange, så jeg har mye å leve opp til, sier hun.

* statsråd Knut Storberget får i tillegg til ansvaret for Justis- og politidepartementet også ansvar for innvandringsavdelingen i Arbeids- og inkluderingsdepartementet

* statsråd Trond Giske overtar ledelsen av Nærings- og handelsdepartementet.

- Han er en politiker som har vist at han får til resultater og at han får gjort mye. Nå får han vise det på et annet område og trygge arbeidsplassene, sa Stoltenberg om Giskes nye rolle.
* statsråd Anniken Huitfeldt overtar ledelsen av Kultur- og kirkedepartementet, med unntak av kirkeavdelingen.

- Jeg kommer til å være overalt og forbereder meg nå til å bli kultursjåfør for barna mine, sier Huitfeldt til Dagbladet.

Sju nye statsråder
Nye statsråder er:
* Grete Faremo, Oslo, er utnevnt til statsråd og sjef for Forsvarsdepartementet.

- Jeg er stolt og glad, og jeg håper å få gjøre en god jobb. Forsvarsdepartementet er krevdne og utfordrende, sier hun til Dagbladet.

* fylkesmann Sigbjørn Johnsen, Hamar, er utnevnt til statsråd og sjef for Finansdepartementet.

- Han har solid erfaring, også fra Finansdepartementet. Det er trygt at vi har ham i Finansdepartementet når vi står overfor store utfordringer, sa Stoltenberg om den erfarne politikeren.

* statssekretær Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, Bærum, er utnevnt til statsråd ved Statsministerens kontor. Han skal som stabssjef bistå statsministeren i hans arbeid, men ikke ha selvstendige ansvarsområder.

* stortingsrepresentant Rigmor Aasrud, Gran på Hadeland, er utnevnt til statsråd og sjef for Fornyings- og administrasjonsdepartementet og for kirkeavdelingen i Kultur- og kirkedepartementet. Fram til og med 20. desember 2009 har hun også ansvar for Arbeids- og inkluderingsdepartementet, med unntak av innvandringsavdelingen og integrerings- og mangfoldsavdelingen. Statsråd Aasrud blir også minister for nordisk samarbeid.

* spesialrådgiver Hanne Bjurstrøm, Oslo, er utnevnt til statsråd. Fram til og med 20. desember 2009 har hun ansvar for å bistå statsråd Erik Solheim med internasjonale klimaforhandlinger. Fra 21. desember 2009 blir statsråd Bjurstrøm arbeidsminister.

* Lisbeth Berg-Hansen, Bindal, er utnevnt til statsråd og sjef for Fiskeri- og kystdepartementet.

* stortingsrepresentant Audun Lysbakken, Bergen, er utnevnt til statsråd med ansvar for barne- og inkluderingssaker. Han overtar ledelsen av Barne- og likestillingsdepartementet og integrerings- og mangfoldsavdelingen i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Tre nye departementer
Det blir også endringer i departementstrukturen, og som bli gjennomført fra 1. januar 2010.

Fra nyttår tas det sikte på å opprette tre nye departementer, Arbeidsdepartement, Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartement og et Fornyings- og kirkedepartement.

Det nye Arbeidsdepartementet vil bestå av dagens Arbeids- og inkluderingsdepartement med unntak av innvandringsavdelingen som overføres til Justis- og politidepartementet, integrerings- og mangfoldsavdelingen overføres til det nye Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet, og same- og minoritetspolitisk avdeling som overføres til det nye Fornyings- og kirkedepartementet.

Ansvaret for offentlige tjenestepensjoner overføres fra Fornyings- og administrasjonsdepartementet til det nye Arbeidsdepartementet. Kirkeavdelingen overføres fra Kultur- og kirkedepartementet til det nye Fornyings- og kirkedepartementet.

Regjeringen er utgått fra Arbeiderpartiet (Ap), Sosialistisk Venstreparti (SV) og Senterpartiet (Sp).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling