HVEM TOK ORDET OFTEST OG SJELDNEST?

Her er Stortingets mest taletrengte - og de som nesten aldri tar ordet. - Jeg er ikke valgt for å holde kjeft

Karin Andersen (SV) har vært på Stortingets talerstol 1072 ganger på fire år.

AKTIV: Karin Andersen er Stortingets klart mest aktive politiker. SV-nestoren har vært på talerstolen to hundre flere ganger enn nestemann på Dagbladets oversikt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
AKTIV: Karin Andersen er Stortingets klart mest aktive politiker. SV-nestoren har vært på talerstolen to hundre flere ganger enn nestemann på Dagbladets oversikt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med hjelp fra nettjenesten Sagt i salen har Dagbladet kartlagt hvor ofte stortingsrepresentantene entret stortingets talerstol i stortingsperioden 2013-17. Opptellingen er ajourført torsdag 15. juni og omfatter dermed ikke de fire siste stortingsmøtene.

SV-nestor Karin Andersen topper lista med klar margin: 1072 opptredener. Deretter følger senterpartistene Per Olaf Lundteigen med 857 og Kjersti Toppe med 821.

- Jeg er ikke valgt på Stortinget for å holde kjeft, så lenge jeg er der så slipper de ikke unna med det. Jeg vet godt hvorfor jeg er på Stortinget, jeg skal være en stemme til dem som verken har makt eller penger, som ellers ikke blir hørt, sier Karin Andersen.

Flest fra SV og Sp

Ingen fra Arbeiderpartiet er inne blant topp 10.

Først på 24. plass blant stortingsrepresentantene finner vi Helga Pedersen med 320. Jonas Gahr Støre er nummer 46 med 252.

Heller ikke regjeringspartienes representanter er blant de mest aktive. Det er imidlertid Rasmus Hansson fra Stortingets ferskeste parti MDG med 766. Både SV og Senterpartiet har fire inne blant topp 10.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer