<strong>ÅSTEDET:</strong> Det var på hotell Sofitel det påståtte voldtektsforsøket skjedde i mai. Foto: REUTERS/Chip East/Files
ÅSTEDET: Det var på hotell Sofitel det påståtte voldtektsforsøket skjedde i mai. Foto: REUTERS/Chip East/Files Vis mer

Her er stuepikens detaljerte voldtektshistorie

Uten å si et ord skal Dominique Strauss-Kahn ha tvunget henne til munnsex, først på senga, og så på golvet. Med et kraftig tak i stuepikens hår skal han ha styrt hodet hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I den første versjonen etter det påståtte voldtektsforsøket på Manhattan i mai gir den 32 år gamle kvinnen, innvandrer fra Guinea til USA, et rått bilde av hva som skjedde da hun skal ha blitt tvunget til sex med den mektige lederen for Det internasjonale pengefondet, Strauss-Kahn.

Penis i munnen «Han puttet penisen sin en kort tid inn i munnen hennes,» heter det i rapporten som er skrevet bare timer etter det påståtte voldtektsforsøket.

Rapporten er skrevet av direktøren ved St. Luke's Roosevelt Hospital Center, der stuepiken ble behandlet etter det påståtte angrepet. Direktøren ved voldsmottaket, Susan Xenarios, sier til den franske avisa Le Monde hun ikke trekker den 32 år gamle kvinnens vitnemål i tvil.

I sjokk - Jeg har ikke trukket i tvil hennes vitnemål. Vår stab er sammensatt av personer som er utdannede og svært erfarne når det gjelder å lytte til personer som har vært voldtatt. Det som har kommet fram, stemmer overens med vår diagnose, sier Xenarios.

Denne rapporten gir den klareste framstilling av hva som skjedde mellom mannen som ville bli Frankrikes president, og ei i utgangspunktet fattig innvandrerkvinne fra Afrika. Rapporten er blitt tilgjengelig for forsvarere, aktorat og etterforskere, skriver The New York Times.

- Kvinnen kom hit i sjokktilstand, svært rystet, svært engstelig. Hun visste tydelig ikke hvem den personen som hadde forgrepet seg på henne var, da hun kom hit til akuttmottaket. Hun var i stand til å snakke og var samarbeidsvillig, sier Xenarios.

- Ikke troverdig Det er uklart om denne nærmest grafiske framstillingen av hendelsesforløpet vil forandre noe. Tirsdag sa en etterforsker som er sentral i etterforskingen til The New York Post at saken vil bli henlagt om to uker eller tidligere, fordi stuepiken ikke er troverdig.

OVERGRIPER? Dominique Strauss-Kahn var tidligere sjef for Det internasjonale pengefondet, og sannsynlig fransk presidentkandidat. Foto: AP Photo/Richard Drew, File
OVERGRIPER? Dominique Strauss-Kahn var tidligere sjef for Det internasjonale pengefondet, og sannsynlig fransk presidentkandidat. Foto: AP Photo/Richard Drew, File Vis mer

- Hun er ikke troverdig i noe av det som kommer ut av hennes munn, sa en etterforsker til avisa The New York Post. Konkurrenten, The New York Times, har ikke engang referert disse nyhetene fra The New York Post i sin nettutgave.

Ifølge sykehusrapporten, ba kvinnen Strauss-Kahn om å stanse, etter at han angivelig stakk penisen i hennes munn, og prøvde å komme unna. Men Strauss-Kahn dyttet henne mot badet i leiligheta, stakk hendene under hennes klær, og berørte hennes bryster. Etter det falt hun på golvteppet, og Straauss-Kahn tvang henne igjen til munnsex, og styrte hodet hennes ved å holde henne i håret, ifølge sykehusrapporten.

Etter at den seksuelle kontakten var over, spyttet hun på teppet, ifølge rapporten. Det er fra dette DNA-sporene som knytter Strauss-Kahn til sex, stammer.

Dette er den mest detaljerte beskrivelsen av den påståtte voldtekten den 32 år gamle kvinnen skal ha kommet med. Den er mer detaljert enn det som har kommet i rettslige avhør, ifølge The New York Times.

Mer forvirring Men så bidrar kvinnen igjen til å så tvil om sin troverdighet. For i rapporten heter det at hun «sier at han kledde på seg», og «forlot rommet uten å si noe under hele hendelsesforløpet», heter det i sykehusrapporten.

<strong>ANGST:</strong> Dominique Strauss-Kahn har grunn til å være nervøs. I verste fall risikerer han 25 års fengel for voldtekt. Foto: REUTERS/Richard Drew/Pool
ANGST: Dominique Strauss-Kahn har grunn til å være nervøs. I verste fall risikerer han 25 års fengel for voldtekt. Foto: REUTERS/Richard Drew/Pool Vis mer

Det siste reiser spørsmålet om hvor hun var like etter det påståtte overgrepet. I sykehusrapporten kan det virke som om hun fortsatt er i rommet, også etter det påståtte overgrepet. Mens i avhørene til politiet har kvinnen forklart at hun stormet ut av rommet.

I ett avhør har hun sagt at hun ventet i gangen til Strauss-Kahn forlot rommet. I et annet avhør skal hun ha sagt at hun gikk og vasket et annet rom, før hun meldte fra om det påståtte voldtektsforsøket til hotelledelsen.

Strauss-Kahn ble løslatt fra husarrest, og fikk tilbakebetalt sin kausjon i forrige uke, på grunn av sprik i den 32 år gamle kvinnens forklaringer til politiet.

- Ikke gitt opp saken Xenarios finner det «ikke uvanlig» om Diallo etter overgrepet reingjorde andre rom før hun varlet om det inntrufne. Susan Xenarios har egne erfaringer om dette, hvor forvirret man kan bli etter et overgrep. Hun ble nemlig voldtatt i 1974, noe som etterpå fikk henne til å grunnlegge det senteret for ofre som hun nå leder.

 - Nå er det mer enn førti år som jeg har arbeidet med dette, men jeg har aldri, aldri vært borte i makan til historie. Medienes hysteri, lekkasjene til avisene, etterforskninga i seg sjøl ... alt er vanvittig, sier hun til Le Monde.

Ifølge The New York Times har ikke aktoratet gitt opp saken mot Strauss-Kahn, slik The New York Post har meldt.

- Etterforskere sier de fortsatt tror de har bevis for et voldelig sexuelt angrep, skriver The New York Times.  

<strong>GLAD:</strong> Stemningen har snudd for Dominique Strauss-Kahn. Stuepikens mangel på troverdighet er et stort problem for påtalemakta i New York. Foto: REUTERS/Reuters TV
GLAD: Stemningen har snudd for Dominique Strauss-Kahn. Stuepikens mangel på troverdighet er et stort problem for påtalemakta i New York. Foto: REUTERS/Reuters TV Vis mer
<strong>OPPSTANDELSE:</strong> Voldtektssaken mot Strauss-Kahn har gått verden rundt som en topp-nyhet. Foto: REUTERS/Allison Joyce
OPPSTANDELSE: Voldtektssaken mot Strauss-Kahn har gått verden rundt som en topp-nyhet. Foto: REUTERS/Allison Joyce Vis mer
<strong>BUU:</strong> Stuepiker fra New York demonstrerer mot Strauss-Kahn når han går inn i rettslokalet. Foto: AP Photo/Craig Ruttle
BUU: Stuepiker fra New York demonstrerer mot Strauss-Kahn når han går inn i rettslokalet. Foto: AP Photo/Craig Ruttle Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer