Her er svart-hvit kjærlighet forbudt

GREENVILLE i South Carolina (Dagbladet): Bob Jones-universitetet i South Carolina er det eneste stedet i USA hvor svarte og hvite ikke får forelske seg i hverandre. Hit drar republikanske presidentkandidater hvert fjerde år for å vinne velgere i delstaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjærlighet mellom to mennesker med forskjellig hudfarge er imot Guds vilje, mener universitetets talsmann Jonathan Pait (31).

Velkomstbrosjyren omtaler stedet som verdens største fundamentalistiske kristne universitet. Der er det forbudt for jenter å gå med langbukser på forelesninger, guttene må gå med skjorte og slips, og det er leggetid klokka 23.00 hver dag for dem som bor på universitetsområdet. Katolikker står ikke høyt i kurs, fordi man ikke godtar noen guddommelig jomfru Maria.

Raselov

Den eneste man kan be til, ifølge Pait, er Jesus. Bibelen er med i alle studier.

Den første svarte studenten ble tatt inn i 1971, men å forelske seg på tvers av raser er ennå forbudt.

- Gud skapte forskjellige raser, og vi skal ikke bryte ned Guds skaperverk, sier Pait og forsøker å forklare oss at universitetets regler er kjærlighetens budskap. At alle elsker hverandre på Bob Jones-universitetet (BJU) og at brudd på reglene ikke sender noen til helvete. Bare ut av universitetet.

Hit satte den republikanske presidentkandidaten George W. Bush kursen etter primærvalget i New Hampshire og ble tatt imot med åpne armer.

Rivalen og vietnamhelten John McCain kommer ikke til å sette sine bein på BJU. Til det er han for liberal.

Bob Jones-universitetet er et sted republikanske presidentkandidater vise seg foran et primærvalg. Ronald Reagan satte standarden da han talte til studentene i 1980. Han gjorde BJU til et republikansk maktsenter.

Nostalgi

- Vi har valgt å bli igjen i 50-åra. Før aids, familielivets oppløsning, narkotika og abort hørte til i dagliglivet. Vi kjemper imot det sosiale forfallet som nå truer med å ødelegge hele vår nasjon, sier Pait.

På veien møter vi to studenter fra Den dominikanske republikk som roser universitetets bibelske fokus. Angie og Ernest er to av 20 studenter fra den karibiske øya og er såkalt fargede. Hva mener de om forbudet mot raseblanding i kjærlighetslivet?

- Vi liker det ikke, men følger reglene her. Vi valgte å gå her fordi det er et godt universitet, sier de brydd og ser litt engstelig på Jonathan Pait, som følger nøye med i ordvekslingen.

Om fire år kommer en ny republikansk presidentkandidat til Bob Jones-universitetet og lukker øynene for evangelisk rasisme.

STUDENTER: - Raseblanding er skadelig for barna, sier Kelly Davis (t.h.) uten å blunke, mens Latricia Watford virker helt uberørt av en rasisme som ikke er godtatt på andre steder enn på Bob Jones-universitetet i South Carolina.