Her er svart-hvit kjærlighet forbudt

GREENVILLE i South Carolina (Dagbladet): Bob Jones-universitetet i South Carolina er det eneste stedet i USA hvor svarte og hvite ikke får forelske seg i hverandre. Hit drar republikanske presidentkandidater hvert fjerde år for å vinne velgere i delstaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kjærlighet mellom to mennesker med forskjellig hudfarge er imot Guds vilje, mener universitetets talsmann Jonathan Pait (31).

Velkomstbrosjyren omtaler stedet som verdens største fundamentalistiske kristne universitet. Der er det forbudt for jenter å gå med langbukser på forelesninger, guttene må gå med skjorte og slips, og det er leggetid klokka 23.00 hver dag for dem som bor på universitetsområdet. Katolikker står ikke høyt i kurs, fordi man ikke godtar noen guddommelig jomfru Maria.

Raselov

Den eneste man kan be til, ifølge Pait, er Jesus. Bibelen er med i alle studier.

Den første svarte studenten ble tatt inn i 1971, men å forelske seg på tvers av raser er ennå forbudt.

- Gud skapte forskjellige raser, og vi skal ikke bryte ned Guds skaperverk, sier Pait og forsøker å forklare oss at universitetets regler er kjærlighetens budskap. At alle elsker hverandre på Bob Jones-universitetet (BJU) og at brudd på reglene ikke sender noen til helvete. Bare ut av universitetet.

Hit satte den republikanske presidentkandidaten George W. Bush kursen etter primærvalget i New Hampshire og ble tatt imot med åpne armer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer