FORSVANT: Et luftfoto viser hvordan synkehullet i Seffner ser ut etter at mesteparten av huset til Jeff Bush er revet. Liket av 37-åringen er ennå ikke funnet.Foto: WFTS TV / ABC Action News / NTB SCANPIX
FORSVANT: Et luftfoto viser hvordan synkehullet i Seffner ser ut etter at mesteparten av huset til Jeff Bush er revet. Liket av 37-åringen er ennå ikke funnet.Foto: WFTS TV / ABC Action News / NTB SCANPIXVis mer

Her er synkehullet som slukte Jeff (37) i hans eget hjem

Familien måtte holde begravelsesseremoni på åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt kom de første bildene av det enorme synkehullet som oppsto i grunnen under huset til 37 år gamle Jeff Bush i Seffner i Florida.

Det skjedde etter at bygningsarbeidere møysommelig har revet huset for å få oversikt over situasjonen etter at 37-åringen på fredag ble slukt av det nådeløse naturfenomenet og døde.

Begravd på stedet Dimensjonene på hullet gir et inntrykk hvorfor 37-åringen aldri hadde en sjanse da avgrunnen plutselig åpnet seg.

Det var ikke aktuelt å hente liket av Bush opp fra den omlag 18 meter dype hullet, og familien hans ble i går nødt til å ta et siste farvel på trygg avstand fra åpningen i husfundamentet.

I en kort seremoni fylte de grabben på en gravemaskin med en teddybjørn, et bilde, hilsener og blomster før alt ble sluppet ned i dypet. Så kom det første lastebil-lasset med grus, som var det første skrittet for å stabilisere det skremmendehullet, skriver USA Today.

Sportsbiler og hus slukt Det er trolig første gang i delstaten at noen har blitt slukt av et synkehull inne i sitt eget hjem.

Men flere ganger tidligere har bygninger eller infrastruktur i Florida blitt rammet av slike forsenkninger.

Florida er spesielt utsatt for synkehull fordi det ligger kalkstein under bakken. Kalkstein er en porøs bergart og oppløses i vann. Det kan danne hull i jorden, ifølge AP.

Et synkehull blir vanligvis forårsaket av hyppig eksponering av vann. De fleste synkehullene oppstår i områder hvor grunnen er av myke mineraler som salt, gips, kalkstein, dolomitt og andre lignende bergarter, ifølge Howstuffworks.com.

• I 2002 slukte et nærmere 20 meter dypt hull store eiketrær, et fortau og parkbenker like ved et leilighetskompleks i Orange County, og flere enn hundre beboere måtte evakueres,skriver Huffington Post.

I 1981 forsvant flere sportsbiler, et bolighus, deler av to forretningsbygg og den ene enden av et stort svømmebasseng ned i bakken i et rundt 105 meter bredt hull.

• I Maitland på 1960-tallet måtte byggingen av en motorvei omdirigeres etter at arbeiderne opppdaget et hundre meter bredt synkehull.

Sprekker i gulvet Synkehull i mindre skala er langt vanligere enn man kanskje skulle tro. Geolog Anthony Randazzo, tidligere professor ved University of Florida, forteller at hans konsulentfirma alene håndtere rundt tusen i saker i året med forsenkninger i bakken.

I SJOKK: Familien til den antatt omkomne 37-åringen omfavnet hverandre ved åstedet for den absurde ulykken på fredag. Foto: Chris Urso / Tampa Tribune / AP / NTB SCANPIX
I SJOKK: Familien til den antatt omkomne 37-åringen omfavnet hverandre ved åstedet for den absurde ulykken på fredag. Foto: Chris Urso / Tampa Tribune / AP / NTB SCANPIX Vis mer

Ofte oppdager huseierne de begynnende hullene ved sprekker i gulvet.

- Da må man sprøyte inn betong- og grusmasse under trykk og forsøke å fylle alle hulrommene, sier Randazzo til Huffington Post.

LIVSFARLIG: I 2010 førte et enormt synkehull i Guatemala etter et uvær til at flere enn 94 000 mennesker måtte evakueres. Arkivfoto: REUTERS / NTB SCANPIX
LIVSFARLIG: I 2010 førte et enormt synkehull i Guatemala etter et uvær til at flere enn 94 000 mennesker måtte evakueres. Arkivfoto: REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer