- Her er t-bane-bombemannen

Fantombildet av mannen som drepte 12 i Minsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Hviterussland har i dag sendt ut et fantombilde av den mistenkte hovedmannen bak t-banebombingen.

En kilde i politiet i Minsk hevder overfor Life News at den mistenkte mannen hadde kaukasisk utseende, og at han var slank og hadde en blå strikkelue. Vitner beskriver mannen som omtrent 175 cm høy og 25-35 år gammel.

- Det er alt vi vet om mannen, hevder politikilden.

Bomben var trolig gjemt under en benk på Oktjabrskaja stasjon i sentrum av Minsk, og skal ha blitt utløst ved hjelp av fjernkontroll.

Flere personer som politiet mistenker har vært involvert i bombeattentatet ble tidligere i dag pågrepet.

Det er derimot fortsatt ukjent hvem de pågrepne er, eller hva som er motivet bak angrepet. Ingen har hittil tatt på seg ansvaret for bombeaksjonen, ifølge Reuters.

HOVEDMANNEN: Dette bildet er distribuert til alle politistasjoner i Minsk og alle grensestasjonene i landet.
HOVEDMANNEN: Dette bildet er distribuert til alle politistasjoner i Minsk og alle grensestasjonene i landet. Vis mer

Verken landets opposisjon eller terrorgrupper fra inn- eller utland har siden uavhengigheten fra Sovjetunionen i 1991 gjennomført lignende aksjoner.

- Vi er i sjokk. Ingen trodde noe slikt kunne skje i Minsk, sier Minsk-beboeren Natalja (28) ifølge NTB.

Oktjabrskaja-stasjonen ligger ikke langt fra den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenkos kontor. Presidenten har selv gått hardt ut etter angrepet, og har hevdet at terroraksjonen kan være et forsøk på å destabilisere landet.

- Jeg utelukker ikke at dette kan være en «gave» fra utlandet, men vi må også lete her hjemme. Vi må finne ut hvem som tjener på å undergrave freden og stabiliteten i landet, hvem som står bak dette, sier han.

Det er uklart om hvilken nasjonalitet de pågrepne er. Den hviterussiske avisa NV-Online har bilde av det som skal være den første pågripelsen.