Her er terroristens hemmelige leilighet, hvor politiet fant våpen, dynamitt og tåregass

Coulibaly hadde en ukjent leilighet i Gentilly, Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GENTILLY (Dagbladet): Politiet i Paris avdekket i helga en leilighet hvor Amedy Coulibaly (32), en av mennene bak Paris-terroren, hadde gjemt unna våpen og ammunisjon.

- Politiet var her i går kveld og gjennomsøkte leiligheten, sier en nabo til Dagbladet.

Leiligheten ligger i Gentilly, sør i Paris, ikke langt fra der Coulibaly skal ha skutt en politikvinne i Montrouge og der han tok flere gisler i en koscherbutikk i Porte de Vincennes.

Fant islamistflagg Det var verken politisperringer eller etterforskere ved leiligheten da Dagbladet var der i formiddag.

Franske aviser har opplyst at politiet skal ha funnet dynamitt, detonatorer, tåregass, mobiltelefoner, ID-papirer med Coulibalys navn på, kontanter, fire Tokarev-pistoler, kikkerter og ammunisjon i leiligheten.

Le Parisien skriver at politiet evakuerte bygningen da de fant dynamitten. Flaggene som ble funnet i leiligheten, lignet på flagg som benyttes av terrorgruppa Den islamske stat (IS) - som siden i sommer har tatt over store områder i Irak og Syria.

I en video som ble lagt ut på nettet, har Coulibaly sverget troskap til terrorgruppa. Det er imidlertid uklart om IS hadde noe med terrorangrepene å gjøre, ettersom Koachi-brødrene skal ha oppgitt at de er fra al-Qaida. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer