Her er terroristens hemmelige leilighet, hvor politiet fant våpen, dynamitt og tåregass

Coulibaly hadde en ukjent leilighet i Gentilly, Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GENTILLY (Dagbladet): Politiet i Paris avdekket i helga en leilighet hvor Amedy Coulibaly (32), en av mennene bak Paris-terroren, hadde gjemt unna våpen og ammunisjon.

- Politiet var her i går kveld og gjennomsøkte leiligheten, sier en nabo til Dagbladet.

Leiligheten ligger i Gentilly, sør i Paris, ikke langt fra der Coulibaly skal ha skutt en politikvinne i Montrouge og der han tok flere gisler i en koscherbutikk i Porte de Vincennes.

Fant islamistflagg Det var verken politisperringer eller etterforskere ved leiligheten da Dagbladet var der i formiddag.

Franske aviser har opplyst at politiet skal ha funnet dynamitt, detonatorer, tåregass, mobiltelefoner, ID-papirer med Coulibalys navn på, kontanter, fire Tokarev-pistoler, kikkerter og ammunisjon i leiligheten.

FANT VÅPEN HER:  Dette er leiligheten i Gentilly sør i Paris der terroristen Amedy Coulibaly hadde våpen, kontanter, ammunisjon og islamistflagg lagret. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FANT VÅPEN HER: Dette er leiligheten i Gentilly sør i Paris der terroristen Amedy Coulibaly hadde våpen, kontanter, ammunisjon og islamistflagg lagret. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Le Parisien skriver at politiet evakuerte bygningen da de fant dynamitten. Flaggene som ble funnet i leiligheten, lignet på flagg som benyttes av terrorgruppa Den islamske stat (IS) - som siden i sommer har tatt over store områder i Irak og Syria.

I en video som ble lagt ut på nettet, har Coulibaly sverget troskap til terrorgruppa. Det er imidlertid uklart om IS hadde noe med terrorangrepene å gjøre, ettersom Koachi-brødrene skal ha oppgitt at de er fra al-Qaida. 

En av Koachi-brødrene har vært i Jemen og skal ha fått terrortrening der. al-Qaida gruppa AQAP har sitt hovedsete i Jemen og har de siste årene utført flere større terrorangrep, ifølge den amerikanske terrorlista (FTO). Norske Anders Dale skal også ha fått terrortrening av AQAP i Jemen.

- Hadde en medsammensvoren Ut ifra videoen som Coulibaly la ut etter politi-angrepet onsdag og funn gjort i den «hemmelige» leiligheten, mener politiet at Coulibaly skal ha hatt en partner.

I dag går statsminister Manuel Valls ut og sier at Coulibaly «uten tvil hadde en medsammensvoren».

- Vi går ut i fra at det finnes flere medskyldige, sier Valls til fransk radio.

Coulibalys kjæreste, Hayat Boumeddiene (26) er allerede etterlyst som en mulig partner til denne ukas terrorangrep. Hennes rolle i det hele, er imidlertid uklar, og hun skal ha reist til Tyrkia før angrepene fant sted. Nå tror franske myndigheter at hun kan være i Syria.

Jakter på kjæresten Dagbladet sporet lørdag opp parets leilighet i Fontenay-aux-roses, som politiet stormet i jakt på Boumeddiene. Politiet holdt da vakt utenfor leiligheten og drev etterforskning på stedet.

Det var et døgn senere, at de fant den andre, ukjente leiligheten - som Coulibaly har leid siden 4. januar i år.

- De var helt normale og snille folk. De kom og gikk og sa hei og ha det, det var alt. Jeg er veldig overrasket og sjokkert, sier en nabo av paret til Dagbladet.

Les Dagbladets saker fra Paris:
Ble sendt hjem fra dette sykehuset: - Mannen som skal ha radikalisert terrorbrødrene var på jobb på akuttmottaket da skadde gisler kom inn

Her vokste Coulibaly opp

Kjente ett av de drepte gislene: - Det er forferdelig at de ble drept fordi de var jøder. Det kunne vært oss

Her bodde Frankrikes mest ettersøkte kvinne med terrorkjæresten

I denne moskeen ble Koachi-brødrene radikalisert

VOKSTE OPP HER:  Amedy Coulibaly (32) vokste opp i forstaden Grigny, her i Le Grande Borne, sør for Paris. Han skal ha bodd der inntil de siste årene, hvor han flyttet til en leilighet i Fontenay-aux-Roses med kjæresten Hayat Boumeddiene. Boumeddiene har ifølge franske medier vokst opp i forstaden Val-de-Marne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VOKSTE OPP HER: Amedy Coulibaly (32) vokste opp i forstaden Grigny, her i Le Grande Borne, sør for Paris. Han skal ha bodd der inntil de siste årene, hvor han flyttet til en leilighet i Fontenay-aux-Roses med kjæresten Hayat Boumeddiene. Boumeddiene har ifølge franske medier vokst opp i forstaden Val-de-Marne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer