TOK EGNE PR-BILDER: I det svært innholdsrike manifestet står det blant annet en budsjettliste står det at han kjøpte et Casio EXZ 330 SR-digitalkamera for markedsføring av seg selv.
TOK EGNE PR-BILDER: I det svært innholdsrike manifestet står det blant annet en budsjettliste står det at han kjøpte et Casio EXZ 330 SR-digitalkamera for markedsføring av seg selv.Vis mer

Her er terroristens mediestrategi

Tok egne PR-bilder, spilte inn reklamefilm og brukte solarium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I sitt 1500 siders lange manifest som terrorsiktede Anders Behring Breivik i avhør har hevdet er skrevet av ham selv, skriver han at han totalt har brukt ni år.

«Jeg har brukt totalt ni år av mitt liv på dette prosjektet. De første fem åra ble brukt til å studere og skape et finansielt grunnlag, og de siste tre åra ble brukt til forskning, innsamling og skriving.»

PR-plan Han hevder at det har kostet ham 317 000 euro å lage manifestet.

På en budsjettliste står det at han kjøpte et Casio EXZ 330 SR-digitalkamera for markedsføring av seg selv.

- Dette vil gjøre det mulig å ta egne bilder uten å bruke profesjonell fotograf, konkluderer han.

Han skriver at han tidligere har brukt profesjonell fotograf, men at han tror bildene, der han er ikledd ulike uniformer og med våpen, kunne gjort fotografer mistenksomme og true planene hans.

MASSAKRE: Politiet mener at dette stillsbildet viser 32 år gamle Anders Behring Breivik i det han har skutt syv av sine 84 ofre på Utøya i går. Foto: Marius Arnesen/NRK
MASSAKRE: Politiet mener at dette stillsbildet viser 32 år gamle Anders Behring Breivik i det han har skutt syv av sine 84 ofre på Utøya i går. Foto: Marius Arnesen/NRK Vis mer

Forfatteren skriver at hvordan han skal ikle seg fiendens uniformer, vanligvis politiuniformer - for å forvirre og få folk til å nøle.

Etter alt å dømme, var han en forfengelig i forbindelse fotograferingen. I manifestet anbefaler han følgende:
• Ta noen timer i solarium for å se litt freshere ut.
• Tren hardt minst sju dager i forkant.
• Klipp håret og barber deg.
• Besøk en sjønnhetssalong for menn og be om lett make-up. Ja, jeg vet - dette kan høres frastøtene ut for badass-krigere som oss, men vi må se bra ut for fotograferingen.
• Ta med dine beste klær. Ta gjerne met tre forskjellige sett: 1. Dress, slips osv. 2. Fritidsklær. 3. Militære klær (du kan selvsagt ikke ta med våpen eller noe som indikerer at du er en motstandsmann). Du burde alltid bestille fotografering i et fremmed land for å unngå at personell varsler myndighetene. Betal alltid kontant og ikke signer kvittering med eget navn.

Han skal også ha brukt 12 dager på å lage en 12,5 minutter lang reklamekaktig film for manifestet.

- Står foran et levende mareritt Til tross for at han skriver fint om sin kommende «martyrdom», framkommer det i manifestet at han hadde tenkt gjennom situasjonen han ville stå i dersom han skulle overleve terroraksjonen.

Han tar for gitt at at han vil bli skutt av politiet.

- Jeg har tenkt på situasjonen min etter operasjonen, i tilfelle jeg overleverer en vellykket operasjon og stilles i en multikulturalistisk rettssak. Når jeg våkner opp på sykehuset etter å ha overlevd skuddsår, forstår jeg at jeg -  i det minste for meg personlig - vil våkne opp til en skittverden, et levende mareritt. Ikke bare vil alle mine venner og familien avsky meg og kalle meg et monster, de globale multikulturalistiske mediene vil ha hendene fulle med å finne tallrike måter å karakterdrepe meg og demonisere meg på, skriver han.

BLE NÆR TATT PÅ FERSKEN: I dagbokdelen av boka beskriver forfatteren hvordan han var nær ved å bli tatt på fersken av eieren av gården som ville komme på besøk. Skribenten skriver at han fikk flyttet besøket til over helgen og flyttet sprengstoffmaterialet fra låven. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BLE NÆR TATT PÅ FERSKEN: I dagbokdelen av boka beskriver forfatteren hvordan han var nær ved å bli tatt på fersken av eieren av gården som ville komme på besøk. Skribenten skriver at han fikk flyttet besøket til over helgen og flyttet sprengstoffmaterialet fra låven. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Han mener media kommer til å henge ham ut som pedofil, involvert i incest-aktiviteter, homoseksuell, psyko, ADHD, tyv, ikke-utdannet, innavlet, gal og som et monster.

- Jeg vil bli hengt ut som det største (nazi-)monsteret siden andre verdenskrig.

Holdt på å gå galt Han skriver videre at han selv vil anse seg selv som en stor europeisk helt.

«Et perfekt eksempel som bør kopieres, applauderes og feires. Den perfekte ridderen jeg alltid har strevet for å bli. Jeg vil vite at jeg gjorde alt jeg kunne for å stoppe det demografiske folkemordet og islamiseringen av Europa.»

Breivik bruker flere av de 1500 sidene på å loggføre planene og prosessen fram til terrorangrepet.

Siste oppføring timer før bomba De siste skremmende ordene i dagboka er:

- Jeg tror dette blir min siste oppføring. Det er nå fredag 22. juli 12.51.

VIL REDDE EUROPA: Forfatteren av boka kaller seg Andrew Berwick. Den er skrevet på engelsk - angivelig i London i år.
VIL REDDE EUROPA: Forfatteren av boka kaller seg Andrew Berwick. Den er skrevet på engelsk - angivelig i London i år. Vis mer

Senere på dagen - klokka 15.26 - gikk bilbomben av i regjeringskvartalet i Oslo sentrum. Klokka 17.27 kom de første meldingene om skyting på Utøya.

FORTELLER OM SAMARBEIDSPARTNERE: I boka, som skal være forfattet av Anders Behring Breivik, skriver han at kodenavnet hans er Sigurd Jorsalfar og at mentoren hans er Rikard Løvehjerte. Forfatteren forteller om en rekke europeiske samarbeidspartnere.
FORTELLER OM SAMARBEIDSPARTNERE: I boka, som skal være forfattet av Anders Behring Breivik, skriver han at kodenavnet hans er Sigurd Jorsalfar og at mentoren hans er Rikard Løvehjerte. Forfatteren forteller om en rekke europeiske samarbeidspartnere. Vis mer