FORSVARER: Geir Lippestad, advokat for Anders Behring Breivik. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
FORSVARER: Geir Lippestad, advokat for Anders Behring Breivik. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

Her er terroristens nye krav

Anders Behring Breivik (32) har bedt om å få TV-serier som varer lenge. Han vil også ha en PC. Det holder ikke med penn og papir når han skal skrive sitt forsvarsskrift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den terrorsiktede 32-åringen har flere ganger gitt uttrykk for at det er slitsomt å sitte fengslet, i fullstendig isolasjon, utenom avhørene med politiet og samtalene med forsvareren.

- Han har bedt om å få ei bok om Norges historie. Vi har kjøpt ei bok som politiet har kontrollert før han fikk den. I tillegg har han spurt om å få tilgang til TV-serier, og da mener han serier som kan ta tid, sier Lippestad.

Favorittseriene I sitt eget manifest omtaler Behring Breivik dette som sine favorittserier: Rome, Battlestar Galactica, Sleeper Cell, Vampire Diaries, True Blood, The Shield og Dexter. Sistnevnte serie handler om en seriemorder. Lippestad sier han antar at det er enkelte serier hans klient ikke vil få se.

32-åringen har også bedt om å få en PC på cella. Det har han ikke fått. 

Vil ha PC - Han har ikke kommet i gang med sitt forsvarsskrift. Det skyldes nok at han ikke har fått PC på cella. Han liker ikke å skrive med penn på papir, sier forsvarsadvokat Geir Lippestad til Dagbladet.

Breivik har tidligere sagt til sin forsvarer at han ønsker å bruke tida på cella til å skrive en omfattende og forklarende forsvarstale, beregnet for retten og publikum når straffesaken en gang kommer opp for Oslo tingrett.

De første dagene på Ila var han opptatt av å trene muskler, opptil fire timer hver dag. Det gikk i armhevinger, situps og andre øvelser som det er mulig å gjøre uten annet å hjelpe seg med enn det som finnes på en sparsomt utstyr celle på Ila.  Treningsiveren har nå avtatt noe, ifølge forsvareren.

- Trygg i fengsel Breivik har foreløpig ikke ytret noe ønske om å få snakke med fengselspresten, noe som er mulig selv om han sitter på brev- og besøksforbud.

Han har heller ikke bedt om å få egen psykolog. Geir Lippestad sier at fengselet har ansvar for Breiviks helse og at han forventer at de gir ham de tilbud som er eller blir nødvendig. Sikkerhetsopplegget rundt den terrorsiktede massemorderen er omfattende.

- Han har ingen grunn til å føle seg utrygg i fengselet slik det er nå. Som forsvarer forsøker jeg å sørge for at alle hans rettigheter blir fulgt opp i fengselet og i forhold til politiet,  sier advokat Geir Lippestad.