Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er tiltalen mot Lommemannen

Ifølge politiet er Erik Andersen (57) Lommemannen. Blir konfrontert med 74 tiltalegrunnlag den kommende rettssaken.

TILTALT: 57 år gamle Erik Andersen. Foto: Privat
TILTALT: 57 år gamle Erik Andersen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Oslo statsadvokatembeter har nå offentliggjort tiltalen mot 57 år gamle Erik Andersen fra Bergen, i den såkalte Lommemann-saken.

Andersen ble pågrepet av politiet i sitt hjem på Hylkje den 11. januar i fjor. For tiden sitter 57-åringen, som er mangemillionær,  varetektsfengslet i Ila fengsel.

- To voldtekter
Tiltalen består av 12 hovedpunkter fordelt på 74 grunnlag, og omhandler blant annet flere tilfeller av seksuelle overgrep mot yngre gutter en rekke steder i Norge over flere år. Flere gjelder brudd på våpenloven.

68 av grunnlagene gjelder seksuelle overgrep eller forsøk av varierende grad. De spenner seg fra 7. september 1999 til siste gang 14. juli 2006. Seks grunnlag gjelder brudd på våpenloven.

To av tiltalegrunnlagene omhandler voldtekt da han ved to anledninger i 1999 og 2005 skal ha tvunget ofrene til å utføre oralsex på ham.

Tiltalen omfatter straffelovens paragrafer 192, 195 og 196, samt Våpenloven paragraf 33.

Forbehold om forvaring
Saken antas å starte i Follo tingrett i Ski i Akershus i begynnelsen av november.

BESLAG: Politiet gjorde en rekke beslag hjemme hos Andersen i Bergen etter at han ble pågrepet 11. januar i fjor. Foto: Leif Stang
BESLAG: Politiet gjorde en rekke beslag hjemme hos Andersen i Bergen etter at han ble pågrepet 11. januar i fjor. Foto: Leif Stang Vis mer

Det er statsadvokat Per Egil Volledal som har utarbeidet tiltalen i det som er kjent som norgeshistoriens mest omfattende overgrepssak.

Tiltalen er på hele ti sider. Det går fram av tiltalen at det kan bli nedlagt påstand om forvaring for Andersen i den kommende rettssaken.

- Hadde våpen under pågripelsen
Andersen er tiltalt for å ha vært i besittelse av flere våpen dagen han ble pågrepet. Mannen skal, ifølge tiltalen, ikke hatt tillatelse til å bære våpnene som er en Dan Wesson revolver, Smith & Wesson revolver, en gasspistol av typen ME 38 revolver og en gasspistol av typen Herbert Schmidt.

Han skal også ha hatt patroner til dette og dette skal ikke ha vært forsvarlig nedlåst, ifølge tiltalebeslutningen.

I tillegg til dette er han tiltalt for å ha hatt eletrosjokkvåpen, en teleskopbatong og seks springkniver, samt en cs forsvarsspray-boks.

Dagbladet kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!