ADVARSELEN: Tim Kretschmer varslet om drapet i denne samtalen på et nettforum. Faksimile
ADVARSELEN: Tim Kretschmer varslet om drapet i denne samtalen på et nettforum. FaksimileVis mer

Her er Tims (17) massakre-advarsel

Samtalepartneren svarte med å le.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NB: Det er kommet meldinger om at advarselen gjerningsmannen skal ha kommet på internett med kan være falske. Les mer her.

(Dagbladet.no): Seks og en halv time før han tok seg inn på skolen i Winnenden med en Beretta 9 mm i hånda, iført svarte kampklær og med en gassmaske over ansiktet, la Tim Kretschmer (17) ut en advarsel om den kommende massakren på nettet.

Det bekreftet Heribert Rech, innenriksminister i Baden-Württemberg, på pressekonferansen i Waiblingen i dag.

Du kan se en faksimile av advarselen øverst i denne saken.

«Kommer til å høre fra meg»
Faen Bernd, det er nok. Jeg har fått nok av denne likegyldige tilværelsen. Alltid det samme - alle ler av meg. Ingen anerkjenner mitt potensial, heter det i meldingen.

Den ble sendt 02.47 natt til i går. Videre heter det i meldingen:

Jeg mener det helt ærlig Bernd, jeg har våpen her og i morgen skal jeg gå til min tidligere skole og grille dem ordentlig. Kanskje kommer jeg meg også derfra.

Bernd er for øvrig ikke samtalepartnerens virkelig navn, men den tyske ekvivalenten til anonym, et generisk navn ala Ola Nordmann.

Hold ørene åpne Bernds, dere kommer til å høre fra meg. Merk dere stedsnavnet: Winnenden. Og ingen beskjed til politiet, ikke vær redd, jeg «troller» bare, står det videre.


Den jevnaldrende 17-åringen fra Bayern som leste meldingen svarte med et enkelt «LOL» (laughing out loud).

Faren til personen Kretschmer snakket med, varslet politiet etter skytingen i går og informerte om innholdet. 

KOM MED ADVARSEL: Tim Kretschmer (17).
KOM MED ADVARSEL: Tim Kretschmer (17). Vis mer

Psykiatrisk behandling
Politiet ransaket huset til gjerningsmannens foreldre kort tid etter massakren.

Der undersøkte de blant annet farens våpensamling. Faren, som er navngitt som Jörg av tyske og britiske medier, oppbevarte 4600 patroner, og hadde lisens på 15 våpen.

Både våpen og ammunisjon ble oppbevart i våpenskap. Politiet mener Tim hadde tallkoden til farens våpenskap. Drapsvåpenet ble imidlertid tatt fra foreldrenes soverom. Faren er derfor varetektsfengslet, fordi han har vært uforsiktig med oppbevaringen av våpen.

På rommet til 17-åringen fant politiet lapper med den uhyggelige påskriften: «Moro med død».

De ble funnet sammen med noen skrekkfilmer. På datamaskinen fant politiet blant annet dataspillet Counter Strike, samt en del porno. Disse opplysningene ble bekreftet under dagens pressekonferanse.

Det er også på det rene at 17-åringen var fem ganger til psykiatrisk behandling mellom april og september i fjor i Raum Heilbronn. Det var meningen at Kretschmer skulle fortsette behandlingen i Winnenden, men den ble avsluttet, forklarte Siegfried Mahler under pressekonferansen i Waiblingen.