Her er tornadoen som kan velte republikanernes valgseier

Uavhengige Greg Orman kan bli senator fra Kansas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TOPEKA (Dagbladet): En sur vind blåser over Kansas, men den styrtrike forretningsmannen Greg Orman (45) smiler som bare det der han går i mørk genser og khakibukser fra hus til hus i et nabolag i Topeka for å kapre velgere. Han kan bli senator fra delstaten uten å ha verken demokratene eller republikanerne i ryggen.

- Folk av alle politiske overbevisninger i Kansas ønsker å se en slutt på den fastlåste situasjonen i Washington. De vil at Washington skal fungere igjen på tvers av partilinjer. Vi er den eneste staten i USA som får sjansen til å vise det i dette valget. Jeg tror folk fra Kansas kommer til å foreta en historisk beslutning, sier Orman til Dagbladet og et lite knippe andre pressefolk.

I dag går velgerne i USA til urnene, og aller størst spenning er det knyttet til om republikanerne skal klare å kapre flertallet i Senatet fra demokratene. De må vinne minst seks plasser, og helt overraskende har erkerepublikanske Kansas blitt et problem.

Rystet republikanerne Kansas har ikke sendt en ikke-republikansk senator til Washington D.C. på 82 år, og republikanernes senator, Pat Roberts (78) hadde regnet med gjenvalg uten vanskeligheter. Så trakk demokratenes kandidat seg, og både demokratiske og uavhengige velgere sluttet opp om uavhengige Orman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer