Her er Trond Giskes stjernelag i Trondheim

Ap får kjendishjelp i kampen om Trondheim.

KJENDISHJELP: Åge Aleksandersen og andre trønderstjerner stiller opp for Ap i valgkampen i Trondheim. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KJENDISHJELP: Åge Aleksandersen og andre trønderstjerner stiller opp for Ap i valgkampen i Trondheim. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiet vil vinne slaget om Trondheim med et stjernelag av folkekjære trøndere.  

Det rødgrønne styret i Trondheim står i fare for å ryke etter valget mandag. I en ny valgplakat mobiliserer fem kjente trøndere for Ap.  

- For oss trøndere er det i hvert fall et lag vi er stolte av, sier Trond Giske, næringsminister og valgkampgeneral i Sør-Trøndelag, til Dagbladet.  

Giske bekrefter at det er han som har koordinert kjendisaksjonen, og at han selv har ringt og rekruttert flere av deltakerne.

- Kloke mennesker
I annonsen flankeres trønderrocker Åge Aleksandersen av tidligere Rosenborg-trener Nils-Arne Eggen og Marit Breivik, tidligere landslagstrener i håndball.

Fiolinist Arve Tellefsen er også med på plakaten. Det samme er skøytelegenden Hjalmar Andersen, Hjallis.    

APs TOPPLAG: AP-statsråd Trond Giske har selv skaffet flere av Trondheims store helter til å pryde Aps nye valgplakat. Fra venstre: Hjalmar "Hjallis" Andersen, Marit Breivik, Åge Aleksandersen, Nils Arne Eggen og Arve Tellefsen. Foto: Ap-plakat
APs TOPPLAG: AP-statsråd Trond Giske har selv skaffet flere av Trondheims store helter til å pryde Aps nye valgplakat. Fra venstre: Hjalmar "Hjallis" Andersen, Marit Breivik, Åge Aleksandersen, Nils Arne Eggen og Arve Tellefsen. Foto: Ap-plakat Vis mer

Plakaten oppfordrer trønderne til å bruke stemmeretten og stemme Ap, og budskapet er at de store oppgavene løses best i fellesskap.
    
- Kan dette være med å avgjøre valget i Trondheim?
 

- Dette er mennesker som på hvert sitt vis har bidratt mye til samfunnet, og som er positivt ansett som kloke mennesker. Det betyr nok mer enn at de er kjente, sier Giske.

- Tilårskomne kjendiser
Høyres ordførerkandidat i Trondheim, Yngve Brox, er overhodet ikke bekymret for effekten av kampanjen.  

- Hvis Ap tror at de kan vinne på å fokusere på noe annet enn politikken, og heller trekke frem godt tilårskomne kjendiser, så er det greit for oss, sier Brox til Dagbladet.  

Brox understreker at han har stor respekt for alle de fem i Ap-annonsen:  

- Men folk ser at på mandag handler det om å rydde opp i dårlig og manglende styring av byen. Det skal bli slutt på at Trondheim er et gjeldsoffer, og vi skal begynne å fokusere på innhold i skolen. Der tror jeg ikke Arve Tellefsen er den som flytter folk, selv om han er en fremragende fiolinist, sier Brox.

Gjort store ting
Trond Giske påpeker at de fem har stilt opp for Ap hver for seg før, og deler partiets verdigrunnlag.

- De har gjort store ting alle sammen, men har alltid vært tydelige på at det er lagarbeid og fellesskap som har skapt de resultatene, sier Giske.

Alt om kommunevalget 2011:

Kommunebørsen: Se hvordan dine lokalpolitikerne styrer helse, eldreomsorg, skoler og skatter: www.db.no/kommuneborsen

Finn din partikandidat: Se alle listene for alle kommunene og finn din kandidat før valget: www.db.no/valg2011/kandidatene

Db.no/valg er din portal til de ferskeste valgnyhetene

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer