Stiller Trump i 2024?

Her er Trumps norske favoritt

Kristi «Uff-da!!» Noem dukker opp i 2024 -ryktene om USAs neste president eller visepresident.

STAND BY YOUR MANN: Sør-Dakotas norskættede, republikanske guvernør Kristi Noem har støttet president Donald Trump hele veien, inkludert eks-presidentens corona-strategi. Her Trump på besøk hos Kristi Noem i Sioux Falls i Sør-Dakota i 2018. Foto: Susan Walsh, AP/NTB).
STAND BY YOUR MANN: Sør-Dakotas norskættede, republikanske guvernør Kristi Noem har støttet president Donald Trump hele veien, inkludert eks-presidentens corona-strategi. Her Trump på besøk hos Kristi Noem i Sioux Falls i Sør-Dakota i 2018. Foto: Susan Walsh, AP/NTB). Vis mer
Publisert

Uff-da !!

Favoritten per i dag til å bli Donald Trumps eventuelle visepresident i 2024, lærte seg det norske uttrykket da hun var småjente hjemme på gården i Sør-Dakota.

Og hun fronter stadig «Uff-da!!» på gensere og på sin Instagram-konto som guvernør i hjemstaten brolagt med norske og europeiske gener.

«Uff-da!! Som en stolt nordmann har jeg så mange minner fra min bestefar Alf som brukte dette ordet om igjen og om igjen. Jeg elsker det!», skriver hun til sine følgere på Instagram.

Norskættede Kristi Noem (49), tidligere innvalgt i den amerikanske kongressen før hun ble første kvinne som guvernør i Sør-Dakota i 2019, markerte seg som en av republikanerelitens varmeste støttespillere for Donald Trump i presidentperioden. Og spesielt i stormen om corona-tiltak.

Telemark

Når og hvorfra kom de norske forfedrene til republikanernes stadig tydelige kvinneprofil «over there» ?

Åpne søkedokumenter og hjelp fra en slektsgransker i Telemark, har ikke ført Dagbladet nærmere enn nettopp Telemark, uspesifisert. Og at hun også har tyske aner, og er født med familienavnet Arnold i Watertown, Sør-Dakota.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer