Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny mann i Det hvite hus

Her er Trumps nye sikkerhetsrådgiver

I sommer ble han sendt til Sverige for å hjelpe rapperen ASAP Rocky ut av fengsel. Nå er gissel-forhandleren Robert C. O'Brien utnevnt til Donald Trumps betrodde sikkerhetsrådgiver.

TRUMPS FJERDE MANN: Robert C O'Brien blir Donald Trumps fjerde sikkerhetsrådgiver på tre år. Ingen andre presidenter har skiftet ut sikkerhetsrådgiveren så ofte. Her er O'Brien i Stockholm i juli i år, da han var . Foto: Fredrik Persson / TT / Afp / Scanpix
TRUMPS FJERDE MANN: Robert C O'Brien blir Donald Trumps fjerde sikkerhetsrådgiver på tre år. Ingen andre presidenter har skiftet ut sikkerhetsrådgiveren så ofte. Her er O'Brien i Stockholm i juli i år, da han var . Foto: Fredrik Persson / TT / Afp / Scanpix Vis mer

I en tid da USA er i kraftig konflikt med Iran, er det Robert C. O'Brien, tidligere sjef-gissel-forhandler i det amerikanske Innenriksdepartementet som tar over som Trumps sikkerhetsrådgiver.

- Han vil gjøre en fantastisk jobb, skriver Donald Trump sjøl på Twitter.

O'Brien vil få nok å gjøre. Bare 15 minutter etter at Trump tvitret om at han ville øke sanksjonene mot Iran, kom Trump med offentliggjøringen av sin nye sikkerhetsrådgiver på samme kanal.

Det var John Bolton som var Trumps forrige sikkerhetsrådgiver, og som forlot Det hvite hus i forrige uke.

O'Brien er advokat, og har jobbet som gissel-forhandler for Trump og USA både i Nord-Korea og Tyrkia, ifølge The New York Times.

O'Brien er en av partnerne i advokatfirmaet Larson O'Brien, og vil bli Trumps fjerde sikkerhetsrådgiver i løpet av de siste tre årene. Ingen andre president har skiftet sikkerhetsrådgiver så ofte som Trump.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media