Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er tvillingene

Mamma er 57 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tvillingene er født

I går ble Aleta St James mamma for første gang, i en alder av 57 år. Tvillingene ble unnfanget med kunstig hjelp og kom til verden ved keisersnitt. Barna er i god form og har fin fødselsvekt.

I dag viste en strålende oppplagt mor frem vidunderne for pressen på Mount Sinai Hospital i New York.

I balanse

- Kroppen min og ånden min er i balanse med hverandre, sier den nybakte moren.

Hun viste stolt frem de to små, som lå stille og sov i hver sin armkrok under store deler av seansen. De var pakket i hvert sitt teppe og hadde små luer på hodet for å holde seg varme. Flere ganger ble Aleta sittende og se oppslukt på ansiktene til de to, som hun i går beskrev som 'mirakler' og 'gaver'.

Aleta er ikke bekymret over at hun kommer til å være over 70 når tvillingene Francesca og Gian er ferdig med ungdomsskolen. Hun forteller at hennes egen bestemor fødte moren hennes som 53-åring.

Aletas mor er nå i 80-årene, og kvinnene i familien pleier å leve lenge. Søsteren hennes beskriver Aleta som 'spesielt fysisk sterk og frisk'.

- Spenningen ved å ha små barn kommer til å holde meg ung, sier hun.

Kvinnen, som fyller 57 år til fredag, sier at hun ikke ble gravid tidligere fordi det ikke var riktig tidspunkt og fordi hun ikke var i en riktig livssituasjon. I flere år prøvde hun å bli gravid på naturlig måte, men innså at hun hadde kommet i overgangalderen og at det ble umulig uten hjelp. Derfor valgte hun kunstig befruktning av en annen kvinnes egg. Legen som godkjente ønsket og hjalp til med befruktningen, har hatt 57-åringen som pasient i årevis og mente at Aleta St. James var sterk og frisk nok for graviditet, til tross for at hun kunne vært bestemor for lenge siden.

Skal leve lenge

Aleta er ikke gift og skal være alenemor for tvillingene. Hun sier at hun ikke frykter at de skal bli foreldreløse tidlig.

- La oss si at jeg lever til jeg blir 87. Det blir et godt grunnlag, sier den nybakte moren.

- Jeg planlegger å leve til jeg er 100.

57-åringen jobber som coach og holder foredrag om livskraft, inspirasjon og glede. Hun planlegger å være i barselpermisjon i to -tre måneder før hun tar opp igjen jobben.

Legene sier at det er uvanlig, men ikke banebrytende, at en kvinne føder i en alder av 57. Den eldste amerikanske kvinnen som har fått barn, er Marilyn Nolen, som var 63 da hun fikk en velskapt datter.

FORSVARER GRAVIDITETEN:</B> Doktor Jonathan Scher foretok keisersnittet.
LYKKELIG:</B> Aleta St. James viser fram Francesca og Gian.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media