Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er tyfon-videoen politiet fant på Erlends ødelagte telefon

Klamrer seg fast til blikktak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Erlend Johannesen (30) i organisasjonen Streetlight driver barnehjem på Filippinene og opplevde dramatikken da tyfonen Haiyan rammet landet i forrige måned.

Så langt er over 6000 mennesker bekreftet døde, mens 2000 fortsatt er savnet.

Årets navn? Erlend Johannesen er hyllet i Norge for sin innsats under tyfonen og er blant annet nominert til årets navn i Dagbladet.

- Vi løfter en og en opp på taket. Vi hadde ei som var gravid i niende måned, vi hadde en som manglet beina og vi hadde en fem måneder gammel baby. Vi var 72 personer, ei bikkje og ei katt på taket under stormen, sa Johannesen på Skavlan etter at han kom hjem til Norge.

Erlend filmet da tyfonen, som på det sterkeste målte over 300 km/t, traff barnehjemmet, men mange av filmene lå på en ødelagt telefon. Nå har politiet hjulpet hjelpearbeideren med å få ut materialet på telefonen, skriver NRK, som i dag publiserer en video som du også kan se øverst i denne saken.

Bygger opp igjen I videoen ser man barna klamre seg til taket mens vrakrester flyr gjennom lufta.

Barnehjemmet ble knust av stormens herjinger og Streetlight samler nå inn penger for ikke bare å bygge opp det som er ødelagt, men å utvide virksomheten.

Dagbladet har i dag ikke lykkes å få kontakt med Erlend Johannesen.

I TACLOBAN: Erlend Johannesen var savnet etter at tyfonen rammet, siden det tok tid før han fikk kontakt med Norge. Foto: Streetlight Norge / NTB scanpix
I TACLOBAN: Erlend Johannesen var savnet etter at tyfonen rammet, siden det tok tid før han fikk kontakt med Norge. Foto: Streetlight Norge / NTB scanpix Vis mer