Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er UDs nye reiseråd

Utenriksdepartementet har kommet med nye reiseråd som følge av al-Qaidas terrortrusler mot Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til de reiserådene som UD allerede har gitt, utstedte departementet torsdag kveld et nytt reiseråd for Afghanistan samtidig som reiserådet for Øst-Afrika endres.

Utenriksdepartementet ber nå norske borgere om å nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Afghanistan.

Samtidig sier UD at enkelte land i Øst-Afrika de senere år har vist seg å være utsatt for terrorhandlinger, også bombeanslag mot turiststeder. På grunn av de rådende forhold ber derfor UD norske borgere å nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Kenya og Tanzania.

17 land

UDs reiseråd omfatter dermed hele 17 land. I tillegg til de tre nye landene opprettholder departementet det klare rådet om ikke å reise til Elfenbenskysten.

Det er ikke gjort endringer på reiserådene for Indonesia og Filippinene der det advares spesielt mot Bali og Mindanao.

Også for India og Pakistan er det fra begynnelsen av mai frarådet annet enn nødvendige reiser til Kashmir og Jammu mens det for hele Pakistan heter at man bør vurdere nøye nødvendigheten av å reise.

I Midtøsten er det nå hele 9 land som UD har funnet det nødvendig å gi reiseråd om. For Irak, Israel og det palestinske området gjelder den sterkeste formuleringen. her frarådes norske borgere å reise.

Til Jordan, Bahrain, Qatar og Jemen, Kuwait og saudi-Arabia ber UD norske borgere om å vurdere nøye nødvendigheten av å reise.

Sars

I tillegg til UDs reiseråd som alle baserer seg på den urolige situasjonen i de aktuelle land, er det gitt reiseråd i forbindelse med sykdommen sars.

Disse rådene er gitt av Nasjonalt Folkehelseinstitutt. Det er nå hele Kina, Hongkong og Taiwan som omfattes av rådet om ikke å reise med mindre det er nødvendig.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media