Her er «UFO-dalens» hemmeligheter

Folk hevder fortsatt at de kan se merkelige lys på himmelen, men ingen greier å forklare dem.

- BEVEGER SEG: Et bilde tatt vinteren 1982/83. «Fotografen fortalte at lyset ble borte under eksponeringstiden.  (...) Vi kan se bevegelsen til lyset da det forsvant», heter det i beskrivelsen. Foto: PROJECT HESSDALEN
- BEVEGER SEG: Et bilde tatt vinteren 1982/83. «Fotografen fortalte at lyset ble borte under eksponeringstiden. (...) Vi kan se bevegelsen til lyset da det forsvant», heter det i beskrivelsen. Foto: PROJECT HESSDALEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På starten av 80-tallet havnet et lite lokalsamfunn i Sør-Trøndelag på verdenskartet. Hessdalen, som ligger like nord for Røros, har siden vært synonymt med uforklarlige lysfenomener på himmelen.

- Det var uhyggelig. Den grønne lyskula var så nær bilen at søsteren min som kjørte, måtte bråbremse. Lyset forsvant bak trærne idet det skiftet farge til rødt, sa et angivelig vitne til NTB i 1998.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer