Her er «UFO-dalens» hemmeligheter

Folk hevder fortsatt at de kan se merkelige lys på himmelen, men ingen greier å forklare dem.

- BEVEGER SEG: Et bilde tatt vinteren 1982/83. «Fotografen fortalte at lyset ble borte under eksponeringstiden.  (...) Vi kan se bevegelsen til lyset da det forsvant», heter det i beskrivelsen. Foto: PROJECT HESSDALEN
- BEVEGER SEG: Et bilde tatt vinteren 1982/83. «Fotografen fortalte at lyset ble borte under eksponeringstiden. (...) Vi kan se bevegelsen til lyset da det forsvant», heter det i beskrivelsen. Foto: PROJECT HESSDALEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På starten av 80-tallet havnet et lite lokalsamfunn i Sør-Trøndelag på verdenskartet. Hessdalen, som ligger like nord for Røros, har siden vært synonymt med uforklarlige lysfenomener på himmelen.

- Det var uhyggelig. Den grønne lyskula var så nær bilen at søsteren min som kjørte, måtte bråbremse. Lyset forsvant bak trærne idet det skiftet farge til rødt, sa et angivelig vitne til NTB i 1998.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer