Her er universet

Stinger Fans, Gulphog, Hysteria og Mudpod er beboere på planeten Aurelia. På Blue Moon hersker Pagoda, Kites, Death Traps, Caped Stalkers og Skywhales.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De eksisterer ikke. Men de er ikke bare fantasier heller. Forskere har vært med på å skape dem. De har svart på spørsmålet: Hvis det finnes annet liv i universet, hvordan vil planetene se ut, og hva slags livsformer vil vi finne på dem?

Snart skal de underlige skapningene på TV. Serien heter Extraterrestrial og kommer på National Geographic Channel. Den er et forsøk på å vise nye ting på TV, men også en utfordring til seerne om å tenke nytt, om hvordan vår univers egentlig ser ut.

Aurelia sirkler rundt en rød stjerne. Den ene sida bakes av evig stjernelys. Den andre ligger i totalt mørke, og det meste av den er dekket av is. På Aurelia er det verken dager eller netter. Blue Moon er en måne som går rundt en planet. To stjerner skinner på den og gir opphav til livet der. Dagen varer i 240 timer, og atmosfæren er tre ganger tykkere enn på jorda. Himmelen har et skjær av grønt fordi skyer av planter glir gjennom atmosfæren som virker som et hengende hav over den skogkledde overflaten.

Kunne eksistert

Så forskjellige, men de kunne begge ha eksistert, under gitte forhold i vårt eget solsystem, mener forskerne bak programmet. De kommer både fra den amerikanske romforskningsorganisasjonen NASA, Universitetet i Cambridge og fra SETI-instituttet.

Dette instituttet har gjennom flere tiår lett etter intelligent liv i verdensrommet, ved å lytte til radiosignaler og analysere lyssignaler. Spørsmålet har hele tida vært det samme: Er jorda det eneste stedet hvor det finnes intelligent liv?

Foreløpig er svaret negativt. Det finnes ikke et eneste antydning, i hvert fall vitenskapelig, på intelligent liv i verdensrommet. Men ny teknologi har lagt store, nye deler av rommet åpent for utforskning.

Antyder svar

 CAPED STALKER:  Har tre øyne og ser alt, uten å måtte snu på hodet. Den er Skywhales farligste fiende.
CAPED STALKER: Har tre øyne og ser alt, uten å måtte snu på hodet. Den er Skywhales farligste fiende. Vis mer

Hva finnes der ute? Noe som har vært lik oss, eller kan bli det? Eller planeter som Aurelia og Blue Moon hvor gigantiske kreaturer, som både er planter og dyr, vandrer omkring? Og hvor like gigantiske, hvalliknende dyr flyr rundt på himmelen der de har festmåltid på skyer av planter som driver forbi? Forskernes visjoner antyder et svar: Det er mer sannsynlig at det finnes slike skapninger enn skapninger som oss, som stadig kikker opp mot stjernene og lurer på hvordan vi har havnet på jorda og hva vi gjør her ...

GULPHOG: Er Aurelias største rovdyr og vandrer blant Stinger Fans, som ikke er planter, men dyr som lever av sollys.
AURELIA: Den ene sida av planeten har sollys, skyer og ville stormer. Den andre sida ligger i evig mørke, dekket av is.
BLUE MOON: Har en atmosfære som virker som et gigantisk hav - hvor et mangfold av liv svever omkring.
SKYWHALES: Har vinger og flyr i Blue Moons tette atmosfære. Lever av skyer av planter.