Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er universitetets avslagsbrev til Breivik

Mangler dokumentasjon for fagene engelsk, samfunnsfag, matematikk og naturfag fra videregående.

SVARBREV: Anders Behring Breivik er ikke kvalifisert for studiene han har søkt på. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SVARBREV: Anders Behring Breivik er ikke kvalifisert for studiene han har søkt på. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere forelesere reagerte kraftig på at terroristen Anders Behring Breivik hadde søkt om å studere Statsvitenskap på Universitetet i Oslo.

Dagbladet kunne i dag avsløre at Breivik ikke er kvalifisert for studiene fordi han mangler studiekompetanse.

Dagbladet har nå fått innsyn i svarbrevet fra Universitetet i Oslo. Dagbladet avslørte lørdag at brevet først var kommet på avveie.

Les brevet i sin helhet her (pdf).

Mangler fire fag I svarbrevet står det at Breivik har studiekompetansefagene norsk og historie, men at han mangler engelsk, samfunnsfag, matematikk og naturfag.

«Vi anser praksiskravet som dekket på bakgrunn av en helhetlig vurdering av dokumentasjonen du ettersendte innen 1. juli. Du dekker også studiekompetansefagene norsk og historie, men mangler korrekt dokumentasjon på de fire resterende fagene engelsk, samfunnsfag (samfunnslære i Reform 94), matematikk og naturfag. Du har derfor fått avslag på søknaden din, med informasjon om at deler av opptaksgrunnlaget mangler.»

Dermed har Breivik i første omgang gjort det enkelt for foreleserne ved Universitetet i Oslo - men norgeshistoriens verste massemorder jobber nå med å ta opp fag på cella.

- Han jobber med å få studiekompetanse. Han har blant annet studert matematikk på videregående skolenivå i sommer for å få det på plass, sier Breiviks advokat, Vibeke Hein Bæra, til Dagbladet.

Ifølge Bæra har imidlertid ikke puggingen resultert i at Breivik har avlagt noen eksamen i matematikk på cella.

Selvstudier Dersom Breivik en gang får tatt opp fagene, må han nå opp i rangeringen på Statsvitenskap. Og om han gjør det, blir han ingen Blindern-student. Breivik må ta til takk med selvstudier på cella og eksamener vil finne sted på Ila.

Anders Behring Breivik vil i løpet av den nærmeste tiden bli flyttet fra Ila sikringsanstalt til avdelingen for særskilt sikkerhetsnivå ved Skien fengsel. Der har Breivik vært tidligere.

Flyttingen er del av rutinen kriminalomsorgen har for spesielt farlige fanger, og det nøyaktige overflyttingstidspunktet er hemmelig.

Fengselshverdagen for Breivik vil være noenlunde den samme i Skien fengsel som på Ila: I og med at han er underlagt et vedtak om «særlig høy sikkerhet» vil han ikke få ha kontakt med ande fanger.

Vedtakene om «særlig høy sikkerhet» har en varighet på seks måneder, og ble i Breiviks tilfelle sist fattet før sommeren.

PÅ AVVEIE: Et brev som ble sendt til Anders Behring Breivik i forrige uke, kom på avveie i postgangen, og havnet hos en annen adressat. Foto: privat
PÅ AVVEIE: Et brev som ble sendt til Anders Behring Breivik i forrige uke, kom på avveie i postgangen, og havnet hos en annen adressat. Foto: privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media