Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er UP i påska

Uansett om du skal til Svinesund eller på høyfjellet, kan du risikere å møte politiet på norske påskeveier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  De viktigste er hovedveiene til og fra de typiske ferie- og utfartsstedene. Hastighet er det største problemet på alle strekninger, sier politioverbetjent og distriktssjef Ole Høiby i UP.

Prioriterer Svinesund

Men UP følger ikke bare med på fjellfolket. Skal du handle påskekylling og påskesprit på Svinesund, bør du tenke deg om en gang ekstra før du gasser på forbi en treig svenske i Volvo.

-  Alle reiser jo ikke til fjells i påsken. Mange velger en «harry-tur» til Sverige, og derfor kan E-6 gjennom Østfold, spesielt på den delen som bare har to felt, altså mellom Råde og Svinesund, bli spesielt trafikkert på dager hvor det er mulig å handle i Sverige, sier Høiby.

Han regner med at den nye Svinesund-brua tar av for mye av trafikken, slik at det kan bli færre ulovlige og farlige forbikjøringer enn tidligere, men strekningen må fortsatt prioriteres av politiet.

-  Dette er fortsatt et anleggsområde, noe som gjør strekningen sårbar. Dessuten ser vi at det oppstår en flaskehals ved returen fra Sverige, der trafikken fra begge bruene møtes, sier Høiby.

Du bør være forsiktig med å smake på varene fra Systembolaget før du kommer hjem. I tillegg til at det er farlig å kjøre med promille, kan det også bli dyrt.

72 mistet lappen

KJØRTE I FELLA: Aleksander Eriksen måtte punge ut med 1600 kroner etter å ha kjørt i 69 km/t i 60-some da UP i Vestfold og Telemark gjennomførte flere trafikkontroller i går. I en kontroll på riksvei 40 i Svarstad i Vestfold, ble det utstedt ni forenklet forelegg for fartsovertredelser. I en kontroll på riksvei 36 mellom Skien og Bø i Telemark, fikk 15 bilister forenklede forelegg. Videre ble flere bilister ilagt vernegebyr for manglende bilbeltebruk og ulovlig mobiltelefonbruk. - Kontrollene var omfattende og direkte knyttet til påsketrafikken. Ut fra dette kan vi slå fast at starten på påska ble veldig gledelig, sier distriktsleder Tor Egil Syvertsen i UP i Vestfold og Telemark til Dagbladet. Foto: Torbjørn Berg
KJØRTE I FELLA: Aleksander Eriksen måtte punge ut med 1600 kroner etter å ha kjørt i 69 km/t i 60-some da UP i Vestfold og Telemark gjennomførte flere trafikkontroller i går. I en kontroll på riksvei 40 i Svarstad i Vestfold, ble det utstedt ni forenklet forelegg for fartsovertredelser. I en kontroll på riksvei 36 mellom Skien og Bø i Telemark, fikk 15 bilister forenklede forelegg. Videre ble flere bilister ilagt vernegebyr for manglende bilbeltebruk og ulovlig mobiltelefonbruk. - Kontrollene var omfattende og direkte knyttet til påsketrafikken. Ut fra dette kan vi slå fast at starten på påska ble veldig gledelig, sier distriktsleder Tor Egil Syvertsen i UP i Vestfold og Telemark til Dagbladet. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

I år vil UP alkoteste alle som blir stoppet i kontroll.

Politiet vil ha kontroller til alle døgnets tider. Blant annet vil sivile patruljer følge trafikken og reagere dersom noen prøver seg på for eksempel uforsvarlige forbikjøringer.

-  I år er trafikkatferd høyt prioritert. Vi vil luke ut de som har en aggressiv og hensynsløs trafikkatferd. Det gjør vi med sivile patruljer utstyrt med farts og videoutstyr, sier Høiby.

Politiet har registrert at hastigheten - og antallet brudd på fartsbestemmelsene - ofte øker etter at folk har stått i kø eller at trafikken har vært saktegående en stund.

I påsken i 2005 utstedte UP 1866 forenklede forelegg, i hovedsak for fartsovertredelser. 72 personer mistet førerkortet for høy hastighet, og 16 andre fikk førerkortet beslaglagt for andre forhold. 227 personer fikk gebyrer, i hovedsak for manglende bruk av bilbelte.

Her er UP i påska
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling