Her er urbefolkningen som lever i fullstendig isolasjon

Spørsmålet er bare hvor lenge.

SJELDNE BILDER. :  Et fly fotograferte indianerne som lever i total isolasjon ved grenseområdet til Peru i Amazonas. Foto: AFP PHOTO/Gleison Miranda/FUNAI/Scanpix
SJELDNE BILDER. : Et fly fotograferte indianerne som lever i total isolasjon ved grenseområdet til Peru i Amazonas. Foto: AFP PHOTO/Gleison Miranda/FUNAI/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De kjenner ikke til globaliseringen. De kjenner ikke til grenser. De vet ikke at det finnes et land som heter Peru - et land som står i fare for å utrydde dem.

Myndighetene som ivaretar urbefolkningens interesser har tatt disse bildene av en liten gruppe indianere som lever i total isolasjon fra omverdenen i grenseområdet mellom Peru og Brasil. Bildene har nylig blitt frigitt av Survival International.

I Brasil finnes det 69 ulike grupper av denne typen, mens det i Peru finnes om lag 20.

- Dette er høyst sannsynlig en gruppe Awa-indianere, sier Anders Krogh, som er prosjektkoordinator for Regnskogsfondet i Peru, til Dagbladet.

Ikke uoppdaget Tidligere av stammen ble frigitt i 2008 og ble publisert i medier verden over. Stammen ble da feilaktig framstilt som nyoppdaget, senere ble dette omtalt som en bløff.

- Vi har aldri sagt at stammen var uoppdaget. De har vært kjent lenge. De lever i et reservat som er opprettet for å beskytte stammer som lever uten kontakt med andre. De er ikke uoppdaget, forsvarte lederen i Surivival seg med i en uttalelse.

Nå har altså brasilianske myndigheter tatt nye bilder, trolig for å opprettholde oppmerksomheten rundt urbefolkningen, som stadig rykker ett hakk nærmere utryddelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer