Coronavaksine:

Her er vaksine­vinnerne

Mer enn 4,58 milliarder vaksinedoser har blitt satt over hele verden.

FULLVAKSINERTE: Det er over en milliard mennesker i verden som er fullvaksinerte. Foto: Rodrigo Garrido / Reuters / NTB
FULLVAKSINERTE: Det er over en milliard mennesker i verden som er fullvaksinerte. Foto: Rodrigo Garrido / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 66.32% Første dose: 75.93%

Vaksinestrategien har variert kraftig fra land til land. Enkelte land har valgt å vaksinere så mange mennesker som mulig så raskt som mulig, mens andre land har prioritert å vaksinere spesifikke sårbare grupper.

Ett land har allerede fullvaksinert hele befolkningen, mens andre land land har knapt startet vaksineringen.

Flest fullvaksinerte

I hele verden er det nå cirka 1 246 604 812 personer som er fullvaksinerte.

Ifølge New York Times' vaksinesporer er det Malta som har fullvaksinert størst del av befolkningen, med 80 prosent. Landet har administrert 778 936 vaksinedoser. Dette er 155 doser per 100 innbyggere. Gjennom pandemien har landet registrert totalt 35 192 smittetilfeller og 429 coronarelaterte dødsfall, ifølge Worldometers.

Tok vaksine - slik ble huden

Ifølge vaksinesporeren har det britiske territoriet Gibraltar vaksinert «mer enn 99 prosent av befolkningen».

Like bak Malta finner vi Forente arabiske emirater (73 prosent fullvaksinerte). Landet har et folketall på 17 245 815 og har registrert 83 satte vaksinedoser.

Den britiske øykononien Pitcain har 77 prosent fullvaksinerte, med et folketall på 67 og 83 satte doser.

Dersom vi skal se på størst antall vaksinedoser satt, er det Kina som er på topp. Her har det blitt registrert at 1 820 238 000 vaksinedoser er satt til nå. Likevel er bare 16 prosent av befolkningen fullvaksinert.

På andreplass ligger India, som har registrert betraktelig mindre vaksinedoser. Landet har så langt registrert 523 671 019 vaksinedoser satt. India har hatt det krevende gjennom store deler av pandemien, og vaksinedosene dekker bare 8,5 prosent av befolkningen.

Minst

Det er fortsatt land hvor det ennå ikke har blitt registrert noen fullvaksinerte. Statistikk hos New York Times viser at Den demokratiske republikken Kongo har satt 86 244 doser, likevel er dette mindre enn én prosent av befolkningen, og ingen er registrert fullvaksinert.

I landene Libya, Uganda og Etiopia er det heller ikke registrert at noen er fullvaksinert.

Sett bort ifra andre mindre øyer er Kiribati det landet som har registrert færrest vaksinedoser. I øystaten er det registrert 13 970 vaksinedoser, noe som utgjør 12 prosent av befolkningen. Det er ingen i landet som fullvaksinert.

CORONA: Erna om vaksineringen i Norge. Vis mer

Vaksineringen i Norge

Søndag 27. desember ble den første coronavaksinen i Norge satt. Det var Svein Andersen ved Ellingsrudhjemmet som fikk vaksinestikket. Siden da har det blitt gitt ut mer enn 5 millioner vaksinedoser i landet. 39 prosent av befolkningen er nå fullvaksinert.

Fredag kom nyheten om at Norge vil motta en million ekstra Moderna-doser. Dette betyr at den voksne befolkningen blir fullvaksinert rundt to uker før planen. Statsminister Erna Solberg fortalte at det nå blir lettere å åpne igjen, og gjenåpningsplanen blir trolig framskyndet med to uker.

Når kan du få vaksine?

Hvor gammel er du?

Har du en underliggende sykdom?

Er du helsepersonell?

Tempoet i vaksineringen er forskjellig rundt omkring i landet. Sjekk din kommunes hjemmeside for oppdatert status. Ingen data i testen sendes til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer