Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er valgduellene

TV2 satser på kvinnekamp på skjermen i valgkampen med Kåre Valebrokk som dommer. Først ute er KrFs Valgerd Svarstad Haugland i duell med barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim (Ap) om familiepolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette skjer onsdag 15. august som den første av fire valgkampdueller.

- Valgduellen tar opp tema som griper dypt inn i folks privatliv. Jeg vil at folk skal føle at det vi debatterer angår deres liv, sier Elin Sørsdahl Ask til Dagbladet.

SV mot Frp

Onsdagen etter skal Kristin Halvorsen og Siv Jensen ut i duell om skatt, økonomi og velferdsstaten. Runden etter håper programlederen å få ja fra Saera Kahn (Ap) og Afshan Rafiq (H) fordi de er unge jenter vokst opp i et storbymiljø.

Uka før valget åpner hun for første gangen døra for menn, for hun vil gjerne ha Jens Stoltenberg og Jan Petersen i studio. Men det vet de ikke ennå.

- Valgduellen er et valgprogram for dem som er opptatt av hvilke politikere som er opptatt av hvilke saker, sier Sørsdahl Ask.

Interaktivt

Hun håper at programmet skal både engasjere og underholde. Med seg på laget har hun fått TV2-sjef Kåre Valebrokk. Han skal være dommer i duellene. Det er også lagt opp til utstrakt bruk av interaktivitet, som i praksis betyr at publikum kan sende meldinger og stemmer via telefon og Internett.

Aller først ut i valgkampen er «Tabloid»s partilederdebatt mandag 13. august. Da møter statsminister Jens Stoltenberg utfordrerne Jan Petersen (H), Kjell Magne Bondevik (KrF), og Carl I. Hagen (Frp).

Onsdag 15. august skal de samme politikerne pluss Odd Roger Enoksen (Sp) og Kristin Halvorsen (SV) møtes på «Folkemøtet» i NRK i Grieghallen i Bergen, der de skal diskutere mulige samarbeidsløsninger etter valget.

AFSHAN RAFIC: TV2 håper å få Afshan Rafic (H) i duell med Saera Kahn (Ap).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling