Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er valgvinneren i Libya

- Sharialov må ligge i bunnen av ny grunnlov, sier Mahmoud Jibril.

 VALGVINNEREN:  Mahmoud Jibrils liberale allianse vant valget i Libya, som hadde et frammøte på 62 prosent  av de stemmeberettigede. FOTO: Zohra Bensemra/REUTERS/NTB SCANPIX.
VALGVINNEREN: Mahmoud Jibrils liberale allianse vant valget i Libya, som hadde et frammøte på 62 prosent av de stemmeberettigede. FOTO: Zohra Bensemra/REUTERS/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En liberal allianse vant valget i Libya etter å ha sikret seg nærmere halvpartyen av setene som er satt av til politiske partier i landets nye nasjonalforsamling.

Alliansen av de nasjonale styrkene vant 39 plasser i forsamlingen, opplyser valgkommisjonen.

Den libyske nasjonalkongressen skal fungere som lovgivende makt i ett år og utpeke landets nye regjering.

Partiet til Det muslimske brorskap, Rettferdighets- og oppbyggingspartiet, kom på andre plass med 17 plasser, mens partiet Nasjonal front kom på tredje plass med tre representanter i forsamlingen.

Åpen allianse Rundt 120 uavhengige kandidater ble også innvalgt, og det er et åpent spørsmål hvilke partier de kommer til å alliere seg med.

Alliansen av de nasjonale styrkene ses på som liberal og består av flere ulike partier.

Sharialov Den ledes av Mahmoud Jibril som var en ledende figur under revolusjonen som endte med at Muammar Khadafi ble styrtet.

Til tross for at Jibrils allianse omtales som liberal, har den tidligere tatt til orde for at landets grunnlov må bygge på islamsk sharialovgivning.

Ifølge valgkommisjonen avga 62 prosent av de registrerte velgener stemme i valget 7. juli.

(NTB-AFP).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media