Her er veiene du bør unngå

«Flaskehalsen» sitter nord for Hønefoss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Politiet over hele Norge rapporterer om forholdsvis grei påsketrafikk første påskedag. Ingen av politidistriktene melder om alvorlige ulykker i ettermiddag, og de fleste innfartsårene til de store byene har god flyt.

Men det finnes unntak.

Ligg unna Rv. 7 og E16

Riksvei 7 og europavei 16 møtes i det såkalte V-krysset nord for Hønefoss, og herfra strekker saktegående trafikk seg langt i begge himmelretninger.

På riksvei 7 er det kødannelser fra Hallingdal og sydover mot Oslo. Flere steder er det stopp i køen, og det pakker seg innover mot byen, sier Erik Bergan, operasjonsleder ved Nordre Buskerud politidistrikt.

Ifølge vaktoperatør på Vegtrafikksentralen er det også kø i andre enden. På fergeforbindelsen mellom Brimnes og Bruravik på riksvei 7 er det en times ventetid på overfart.

Det samme gjelder for ferga på riksvei 13 mellom Nesvik og Hjelmeland i Rogaland. På europavei 39 mellom Lavik og Oppedal er det to timers ventetid fra Lavik.

Problemer med innfarten

SMØR DEG MED TÅLMODIGHET: Det har vært tildels store problemer på innfartsveiene til Bergen og Oslo i dag. Illustrasjonsfoto: Scanpix
SMØR DEG MED TÅLMODIGHET: Det har vært tildels store problemer på innfartsveiene til Bergen og Oslo i dag. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer

E16 over Valdres har tildels store problemer. Det er saktegående kø fra Fagernes til Bagn, men hele strekningen sliter med kork.

Det går tregt på innfartsveiene til Bergen, det gjelder E16 for det meste, der går det smått, sier Asbjørn Andersen, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

Europavei 18 går ganske tregt over Drammensbrua i retning Oslo, melder politiet i Søndre Buskerud.

Omkjøring i Østerdalen

Det er omkjøring i Østerdalen for riksvei 3. Trafikken omreguleres til riksvei 24 Ådalsveien. Det var gangfart allerede ved 12-tiden i dag, sier operasjonsleder Svein Lystad ved Hedmark politidistrikt.

Også andre veier i området opplever kork og saktegående trafikk som følge av påsketurister.

- Fra Ringebu og sørover går det tregt på E6, sier Kirsti Norvik, operasjonsleder ved Gudbrandsdal politidistrikt.

To fjelloverganger ikke åpnet

Det er i tillegg to fjelloverganger som ikke har åpnet i dag på grunn av uvær. Rv. 13 Vikafjellet forblir stengt på grunn av fare for ras, og Rv. 51 Valdresflya er stengt på grunn av dårlig vær og for mye snødrev, melder Vegtrafikksentralen.

Se oppdaterte vegmeldinger fra Statens Vegvesen her.