Her er verdens dyreste bil som kan kjøres på vei

Bare ni av den vil bli produsert, og du har trolig ikke råd til superbilen.

SEXY: Det er mye å bruker penger på - en av muligjhetene er 31,5 millioner pluss ekstra avgifter på Lamborghinis nye superbil. Foto: AutoEmotionenTV.
SEXY: Det er mye å bruker penger på - en av muligjhetene er 31,5 millioner pluss ekstra avgifter på Lamborghinis nye superbil. Foto: AutoEmotionenTV.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lamborghini Veneno Roadster ble i helga lansert som verdens dyreste bil som vil være lovlig på vanlige veier.

Bilen har en pris på svimlende 3,3 millioner britiske pund - omtrent 31,5 millioner norske kroner etter dagens kurs med britiske bilavgifter. Norske rikinger som sikler etter herligheten, orker vel knapt tenke på hvilke avgifter de må betale for å få kjøre bilen på norske veier.

Ni eksemplarer Men det trenger de kanskje heller ikke å bekymre seg for. Bilen vil nemlig bare bli produsert i ni eksemplarer. Ekslusivitet er i høyeste grad viktig når den italienske sportsbilprodusenten lanserer en superbil for veikjøring.

Bilens 6,5-liters V12-motor produserer 750 hesterkrefter. Bilen gjør 0 - 100 på 2,9 sekunder og har en toppfart på småpene 340 kilometer i timen.

Bilen ble lansert som en del av Lamborghinis 50-årsjubileum i 2013. Ifølge Daily Mail vil Veneno Roadster være tilgjengelig for et fåtall kunder i 2014.

Veneno Roadster følger opp coupe-versjonen av bilen, som ble lansert i mars i år til en pris på omkring 28 millioner kroner.

Det du får for for drøye tre millioner kroner mer i roadster-versjonen er - paradoksalt nok - ikke noe tak.

Oppkalt etter sint okse Veneno-modellen er oppkalt etter en fryktet tyrefektingsokse. Én av de sterkeste og raskeste oksene som har levd. Veneno er imidlertid mest kjent for å ha spiddet matadoren José Sánchez Rodríguez til døde i 1914.

Og tyrefekting er en viktig del av den italienske bilprodusentens identitet, modellnavnet Veneno følger opp modellnavn som Jalpa, Diablo og Aventador, alle oppkalt etter kjente okser.

Lamborghini følger også opp sin fascinasjon for å bygge fullstendig sprø biler.

SPARER KILO, IKKE PENGER: Det er et velkjent faktum i bilverden at bilfabrikanter ikke akkurat får mye igjen for superbilene de bruker pengelass på å utvikle. Derfor sparer de heller ikke på utstyret, til og med interiøret i Venenoen er laget av lettvekt karbonfiber. Foto: AutoEmotionenTV
SPARER KILO, IKKE PENGER: Det er et velkjent faktum i bilverden at bilfabrikanter ikke akkurat får mye igjen for superbilene de bruker pengelass på å utvikle. Derfor sparer de heller ikke på utstyret, til og med interiøret i Venenoen er laget av lettvekt karbonfiber. Foto: AutoEmotionenTV Vis mer

Bilens karosseri skal bygges i lettvekt karbonfiber og vil ha en vekt på 1490 kilo. Også interiøret i Venenoen er av karbonfiber.

NOE FOR BATMAN: «Dette er bilen Batman ville kjørt, men Bruce Wayne ikke hadde hatt råd til», smeller det fra nettstedet Digital Trends. Foto: AutoEmotionenTV
NOE FOR BATMAN: «Dette er bilen Batman ville kjørt, men Bruce Wayne ikke hadde hatt råd til», smeller det fra nettstedet Digital Trends. Foto: AutoEmotionenTV Vis mer