Her er verdens dyreste bil som kan kjøres på vei

Bare ni av den vil bli produsert, og du har trolig ikke råd til superbilen.

SEXY: Det er mye å bruker penger på - en av muligjhetene er 31,5 millioner pluss ekstra avgifter på Lamborghinis nye superbil. Foto: AutoEmotionenTV.
SEXY: Det er mye å bruker penger på - en av muligjhetene er 31,5 millioner pluss ekstra avgifter på Lamborghinis nye superbil. Foto: AutoEmotionenTV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lamborghini Veneno Roadster ble i helga lansert som verdens dyreste bil som vil være lovlig på vanlige veier.

Bilen har en pris på svimlende 3,3 millioner britiske pund - omtrent 31,5 millioner norske kroner etter dagens kurs med britiske bilavgifter. Norske rikinger som sikler etter herligheten, orker vel knapt tenke på hvilke avgifter de må betale for å få kjøre bilen på norske veier.

Ni eksemplarer Men det trenger de kanskje heller ikke å bekymre seg for. Bilen vil nemlig bare bli produsert i ni eksemplarer. Ekslusivitet er i høyeste grad viktig når den italienske sportsbilprodusenten lanserer en superbil for veikjøring.

Bilens 6,5-liters V12-motor produserer 750 hesterkrefter. Bilen gjør 0 - 100 på 2,9 sekunder og har en toppfart på småpene 340 kilometer i timen.

Bilen ble lansert som en del av Lamborghinis 50-årsjubileum i 2013. Ifølge Daily Mail vil Veneno Roadster være tilgjengelig for et fåtall kunder i 2014.

Veneno Roadster følger opp coupe-versjonen av bilen, som ble lansert i mars i år til en pris på omkring 28 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer