Her er verdens første romfartflyplass

Du er velkommen om bare noen måneder.

IKKE TULL: Slik ser det ut på vei inn til den aller første romfartflyplassen, Mojave Air and Space Port. Foto: Virgin Galactic
IKKE TULL: Slik ser det ut på vei inn til den aller første romfartflyplassen, Mojave Air and Space Port. Foto: Virgin GalacticVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ser kanskje ut som bildet over er hentet fra en science fiction-film, men denne romfartflyplassen, som er verdens første og helt ekte romfartflyplass, ligger i Mojaveørkenen i California.

Det er hit du må dra, skal du fly med verdens første romfartøy bygget for sivile passasjerer.

Da trenger du også 200 000 dollar, rundt 1,16 millioner kroner. 

Allerede om noen måneder Ifølge hjernen bak det hele, reiseselskapet Virgins sjef, Richard Branson, vil SpaceShipTwo være klar til å ta deg med på tur så tidlig som innen noen få måneder, og seinest i begynnelsen av 2014.

For pengene vil du ifølge NBC News oppleve å sveve i vektløs tilstand, og du får se jorda fra verdensrommet.

HJERNEN BAK: Mangemilliardær og gründer Richard Branson er mannen bak Virgin og Virgin Galactic. Foto: NTB Scanpix
HJERNEN BAK: Mangemilliardær og gründer Richard Branson er mannen bak Virgin og Virgin Galactic. Foto: NTB Scanpix Vis mer

500 personer har allerede registrert seg på lista over de som ønsker å fly med romfartøyet.

- En opplevelse for alle Det har lenge vært snakket om SpaceShipTwo, som i slutten av april foretok sin 26. testflygning. Det hele tok ti minutter, og fartøyet brøt lydmuren da rakettene ble avfyrt.

Det er den pensjonerte NASA-oberstløytnanten Michael «Sooch» Masucci og den tidligere romferge-sjefen Frederick «C.J.» Sturckow som trener og tester fartøyet, og som blir ansvarlige for at «turistene» kommer seg trygt fram og tilbake fra verdensrommet.

- Det er en unik og uforglemmelig opplevelse å være i rommet. Jeg gleder meg til å bli en del av dette teamets revolusjonering av tilgangen til verdensrommet, og å gjøre dette til en opplevelse for alle, sier Stuckow om Virgins «Galactic team».

Lang erfaring De to skal være blant de mest erfarne flyverne i landet.

Stuckow har jobbet med militærflygning i 26 år, og har mer enn 1200 timers erfaring fra rommet.

Masucci har på sin side erfaring fra mer enn 9000 flytimer i 70 typer fly og seilfly.