Her er verdens første Youtube-video

Ni år etter verdens første Youtube-video ble publisert, lastes over 100 timer video opp hvert minutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange ser fortsatt på videodelingstjenesten Youtube som et relativt nytt fenomen. I dag er det likevel ni år siden den aller første videoen ble lastet opp av en tjenestens gründere, Jawed Karim, 23 april 2005.

• Se videoen over!

Videodelingstjenesten ble spådd en kort karriere da den først ble lansert av Chad Hurley, Steve Chen og Jawed Karim i februar 2005. Men siden viser ingen tegn til nedgang på tross av de mange konkurrerende mediedelingstjenestene som har oppstått siden den gang.

I dag lastes det mer video inn på Youtube i løpet av 60 dager, enn alle amerikanske kanaler har klart å skape på 60 år tilsammen, i følge Time. 

- Gir oss det vi ønsker Medieforsker, Anders Fagerjord, ved Universitetet i Oslo, tror suksessen skyldes Youtubes gode tilpasningsevne til å gi oss det vi ønsker oss.

- Før Youtube kom på banen var det vanskelig for mannen i gata å dele video på nettet. Youtube gjorde det hele enkelt og lett tilgjengelig.

- I tillegg har de hele tiden utviklet seg i takt med medieutviklingen. De gjorde det tidlig enkelt å dele og kommentere, og de har stadig blitt bedre til å anbefale videoer som er tilpasset hver brukers interesser. Kvaliteten på lyd og bilde har også stadig blitt bedre. Det gjør det hele mer attraktivt å bruke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer