Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er verdens styggeste hund

«Rascal» mangler tenner og er dekket av vorter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Han kalles gjerne Romvesenet eller Hårløse Potter i hjembyen Sunnyvale i California, og er viden kjent for sitt utseende. Nakenhunden «Rascal» er tre og et halvt kilo håpløst utseende, og han innehar nå tittelen verdens styggeste hund.

- Rascal er dekket av vorter og fregner. Han mangler tenner, og klarer ikke å holde tunga inne i munnen. Vi barberer ham ikke, men han er helt hårløs, bortsett fra en pistrete hanekam, sier eieren Dean Andrew.

Og noen dager er han styggere enn andre. Da ser hundeansiktet helt skjevt ut.

En verdig arvtager?

Etter at gremlinkopien «Sam» slapp sitt siste klynk fjorten år gammel i november i fjor, var det ingen som riktig visste hvor man skulle finne en verdig arvtager. Sam var helt spesielt stygg.

De trengte ikke lete lenge, og 25. mars tok «Rascal» på seg det ærefulle vervet. Med slevende framtoning og et fjes bare en svaksynt mor kan elske fikk han den ærefulle «Ring of Champions»-tittelen.

Den nye kongen - lenge leve kongen - er av nobel slekt. Både moren, mormoren og morfaren har innehatt tittelen. Morfar, «Chi Chi» har til og med flest titler i verden. Og i tillegg tilhører han samme rase som den forrige kongen, begge er kinesiske nakenhunder.

Skrekkfilmer
Eieren av «Rascal», skuespiller Dean Andrew, har gjort flere opptredener på amerikansk TV, blant annet på Jay Leno Show, der hunden har gjort braksuksess med sitt utseende.

VERDENS STYGGESTE? «Rascal» har et troverdig, om noe ufokusert blikk. Han er viden kjent for sitt tvilsomme oppsyn, og er nå offisielt verdens styggeste hund. Foto: Dean Andrew
VERDENS STYGGESTE? «Rascal» har et troverdig, om noe ufokusert blikk. Han er viden kjent for sitt tvilsomme oppsyn, og er nå offisielt verdens styggeste hund. Foto: Dean Andrew Vis mer

I tillegg har han skremt vannet av kinopublikummet med tre roller i skrekkfilmer.

Er Rascal en verdig arvtager etter Sam?

Her er verdens styggeste hund
FOLKEKONGEN: Husdyret som kunne skremme på deg kattunger. Men «Sam» døde i fjor, og dermed var tronen ledig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling