Her er verdens verste land for kvinner

Afghanistan er verdens verste land å leve i for kvinner, viser en liste fra CARE.

VERST: - Da norske styrker gikk inn i Afghanistan for snart ti år siden, var ett av argumentene at de ville bedre forholdene for kvinner. Det har ikke skjedd, ni av ti afghanske kvinner blir utsatt for vold fra familiemedlemmer, sier CAREs generalsekretær Marte Gerhardsen. Foto: REUTERS/Zohra Bensemra/SCANPIX
VERST: - Da norske styrker gikk inn i Afghanistan for snart ti år siden, var ett av argumentene at de ville bedre forholdene for kvinner. Det har ikke skjedd, ni av ti afghanske kvinner blir utsatt for vold fra familiemedlemmer, sier CAREs generalsekretær Marte Gerhardsen. Foto: REUTERS/Zohra Bensemra/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Mye vold i hjemmene, jevnlige angrep på jenteskoler og en lov som legaliserer voldtekt i ekteskapet gjør at Afghanistan topper listen på CAREs liste over de ti verste stedene å være kvinne, melder organisasjonen.

- Da norske styrker gikk inn i Afghanistan for snart ti år siden, var ett av argumentene at de ville bedre forholdene for kvinner. Det har ikke skjedd, ni av ti afghanske kvinner blir utsatt for vold fra familiemedlemmer, sier CAREs generalsekretær Marte Gerhardsen.

Blir verre- Det vi er engstelig for nå er at det er tendenser til at det blir verre. Mange av kvinnene som har engasjert seg i offentlige posisjoner melder om stadig flere trusler og trakassering. Det blri mer og mer risikofylt å være kvinne å ha en viktig posisjon, sier Gerhardsen til Dagbladet.

Hun mener det er veldig viktig å komme fram til en fred som bare gjelder menn.

- Vi må ikke gi opp kvinnene i alteret for en fredelig løsning. Det er foreløpig ikke noe grunn til å tro at det blir stabilt og bra for kvinner og jenter i Afghanistan om vestlige styrker trekker seg ut. Det er viktig å ikke sette kvinnene til side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer